Avto
73 ogledov

Avtosalon bo, čeprav brez proizvajalcev vozil

Avtosalon v Bologni EPA
Edini italijanski mednarodni avtosalon v Italiji, ki je na sporedu vsako leto, so organizatorji zaradi pomanjkanja proizvajalcev vozil, ki bi razstavili svoje novosti, pred tremi dnevi odpovedali.

38. mednarodni salon v Bologni je zaradi totalne ignorance razstavljalcev odpovedan," so organizatorji salona sporočili preko Facebooka.

Brez prodaje ni salona

Najpomembnejši italijanski avtomobilski salon bi moral biti organiziran med 3. in 9. decembrom letos. Pomanjkanje zanimanja med proizvajalci gre iskati v silovitemu padcu prodaje vozil v Italiji, ki se je v primerjavi z letom 2007 znižala za več kot polovico. Razstavljalci tako nimajo interesa razkazovati nove modele in trošiti denar za razstavne prostore, če ljudje avtomobilov ne kupujejo.

Razstavni prostor na največjih avtomobilskih salonih, kot so v Frankfurtu, Parizu, Ženevi, Detroitu, avtomobilske znamke stane tudi do milijona evrov. Kljub temu je bilo septembra na avtosalonu Frankfurtu prisotnih več kot milijon razstavljalcev, v Bologni je lani svoje novosti predstavilo 133 podjetij.

Preobrat

Organizatorji so se kljub nezanimanju razstavljalcev odločili, da avtosalon vseeno bo. Program bodo skrajšali, namesto novih vozil pa bodo za obiskovalce na stadionu potekali različni avtomobilski šovi, po katerih je Bologna znana in privablja številne ljubitelje avtomobilizma. Samo lani se jih je zbralo okoli milijon.

Komentarjev 1
  • Kika 10:39 11.oktober 2013.

    Se je mudilo z oddajo članka? ...Edini italijanski salon v Italiji... Ja, kje bi pa še lahko bil italijanski salon kot v Italiji? :D Mogoče edini avtomobilski sejem v Italiji?