Magazin > VIP
41 ogledov

Sharon Stone toži zaradi rasizma in žaljenja

Sharon Stone EPA
Bivša varuška hollywoodske zvezdnice Sharon Stone trdi, da jo je igralka žalila in pljuvala po njenih koreninah. Zato se je odločila za tožbo.

Erlinda Elemen, ki je po rodu Filipinka, sicer pa ameriška državljanka, je v obtožnici zapisala, da jo je njena delodajalka Sharon Stone obkladala z rasističnimi žaljivkami, igralka pa naj bi ji prepovedala tudi opravljanje krščanskih dolžnosti, medtem ko je bila pri njej zaposlena kot varuška. "Stonova ni odobravala njenih verskih prepričanj, kritizirala je njeno ljubezen do cerkve in ji celo prepovedala branje biblije v njeni hiši," piše v obtožnici.

Elemenova, ki je za Stonovo delala pet let, prav tako ni smela govoriti z njenimi otroki, saj zvezdnica ni želela, da bi "govorili kot ona," je za časnik The Huffington Post povedal neimenovani vir. V obtožnici je tudi zapisano, da je igralka ves čas govorila, da "si neumen, če si Filipinec". Elemenova je še dodala, da ji je Sharon pogosto plačala več, kot bi bilo treba, nato pa jo je obtožila, da krade. Februarja letos jo je odpustila, ker ji ni hotela vrniti "ukradenega" denarja.

"To je absurdno"

Sharon je seveda zanikala vse obtožbe, njen tiskovni predstavnik pa je v njenem imenu dejal: "To je absurdna tožba, ki jo je vložila nezadovoljna delavka, ki očitno hoče zaslužiti, kjerkoli se pač da." Aquilina Soriano, predstavnica Filipincev v Los Angelesu, pa 52-letno varuško spodbuja. "Mislim, da je odlično, da se je Erlinda odločila za tožbo, saj se takšne stvari dogajajo zelo pogosto, a si nihče ne upa ukrepati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.