Šport
13 ogledov

Azarenki nova priložnost: za naslov 1. proti 2.

Williams polfinale US Open grand slam OP ZDA New York EPA
Belorusinja Viktoria Azarenka se je z zmago nad Italijanko Flavio Pennetto še drugič zapored uvrstila v veliki finale US Opna, kjer jo tako kot lani pričakuje Serena Williams.

Druga nosilka Viktoria Azarenka je v lanskoletnem finalu izgubila proti Sereni Williams, letos pa bo dobila novo priložnost, da se oddolži navidez nepremagljivi domačinki, ki je po njeni zmagi nad Italijanko Flavio Pennetto na hitro s 6:0 in 6:3 opravila s Kitajko Li Na.

Williamsova na letošnjem turnirju še ni izgubila niza, medtem ko se je Azarenka proti Pennetti trudila obdržati začetni udarec, ki je mučil obe teniški igralki. V 18 igrah sta si izmenjali kar 13 brejkov, a je bila Azarenkina moč na koncu le preveč za Pennetto, ki se je šele dobro vrnila po resni poškodbi zapestja in igrala v svojem prvem grand slam polfinalu.

"Tako sem navdušena. Dolga pot je bila do finala. To je neverjeten občutek, da se lahko boriš za pokal," je po obračunu povedala Belorusinja, nekdanja zmagovalka US Opna v mladinski kategoriji in mešanih dvojicah. 

OP ZDA, polfinale, rezultata:

Ženske

Serena Williams (ZDA/1) : Li Na (Kit/5) 6:0, 6:3;
Viktoria Azarenka (Blr/2) : Flavia Pennetta (Ita) 6:4, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.