Šport
60 ogledov

Azarenka prekinila kariero

viktorija azarenka EPA
Nekdanja prva igralka sveta je sporočila, da s frantom pričakujeta prvega otroka.

Belorusinja Viktorija Azarenka bo začasno prekinila svojo teniško kariero, saj z njenim izbrancem pričakujeta prvega otroka. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je posledično odpovedala nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, svojim navijačem pa obljubila, da se bo vrnila med svetovno elito.

Azarenka je dvakrat slavila na OP Avstralije (2012, 2013) in se pred štirimi leti povzpela na vrh računalniške lestvice WTA. V zadnjih treh sezonah je imela ogromno težav s poškodbami, letos pa se je vrnila na pota stare slave in nase opozorila z dvema zaporednima zmagama na prestižnih turnirjih serije Premier Mandatory v Indian Wellsu in Miamiju

Pohod na najvišja mesta teniške lestvice je znova zaustavila poškodba, zaradi katere je predala obračun proti Karin Knapp na OP Francije. Zdravstvene težave so ji preprečile tudi nastop v Wimbledonu, med okrevanjem pa je izvedela veselo novico.

''Med okrevanjem po poškodbi, ki sem jo utrpela na Roland Garrosu, sem prejela novico mojega zdravnika, da bova ob koncu leta s fantom postala starša,'' je zapisala 26-letnica in napovedala, da se po nosečnosti namerava vrniti v teniško karavano.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.