Šport
57 ogledov

Azijski rekorder brez Ria

Youssef Masrahi Profimedias
Zaradi dopinga brez nastopa v Riu ostajajo tudi neruski atleti. Število suspendiranih se veča iz dneva v dan.

Azijski rekorder v teku na 400 metrov Youssef Masrahi iz Savdske Arabije je zaradi jemanja dopinga ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, je sporočil Olimpijski komite Savdove Arabije. Osemindvajsetletni atlet je bil izločen iz olimpijske reprezentance po pozitivnem testu junija letos in ga čaka še zaslišanje 7. avgusta.

"Ne glede na to, da postopek še ni končal, pa sta protidopinški komite in atletska zveza naše države odločila, da je zaradi kršenja dopinških pravil Youssef Masrahi izključen iz olimpijske reprezentance," je nacionalni olimpijski komite zapisal v sporočilu. Masrahi je sicer zanikal, da je posegal po nedovoljenih sredstvih.

Že včeraj je italijanski olimpijski komite atletu Jamelu Chatbiju prepovedal nastopiti v Riu, saj se ni odzval pozivu na dopinški preizkus. Chatbi, ki sicer nastopa na 3000 metrov z zaprekami, je v preteklosti že prestal triletno prepoved nastopanja zaradi dopinga.

Tokrat je Chatbiju, Maročanu, ki je leta 2012 sprejel italijansko državljanstvo, udeležbo na igrah preprečilo dejstvo, da je v teh dneh izpustil že tretji nenapovedan dopinški preizkus. V Riu bo italijansko reprezentanco zastopalo 308 športnikov, 164 moških in 144 žensk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.