Šport > Nogomet
14 ogledov

Ba: "Presenečen sem, da sem bil tako potrpežljiv"

Demba Ba Benitez Pardew Newcastle United Chelsea Premier League Anglija liga prv EPA
Senegalski napadalec Demba Ba je neposredno potrdil pričakovano - poleti želi zapustiti Chelsea.

Nepričakovani junak četrtfinalnega obračuna lige prvakov med Chelseajem in PSG-jem je jasno in glasno sporočil, da so želi kmalu zamenjati klubske barve. Senegalski napadalec Demba Ba, čigar zadetek je v polfinale popeljal Londončane, ima dovolj sedenja na klopi. Večjo minutažo in srečo ob igranju bo iskal drugje, imenoval pa je tudi destinacijo, ki bi mu bila najbolj po godu.

"Želim si zapustiti Chelsea. Igrati želim vseh 90 minut, dobiti maksimalno število tekem in uživati v igri. Tega v letošnji sezoni ni bilo veliko in močno dvomim, da se bo to spremenilo. Jose Mourinho mi nikoli ni obrazložil svojih odločitev in iskreno rečeno sem zelo presenečen, da sem bil tako potrpežljiv. V mlajših letih bi mi že prekipelo," je dejal Ba in priznal, da sta mu v težkih trenutkih pomagal predvsem prijatelja Samuel Eto'o in Eden Hazard, ki sta ga spodbujala naj ne obupa. 

Senegalec pa se tudi zaveda, da mora biti previden pri prestopu: "Chelsea je na vrhu piramide in če odidem iz kluba, ne smem storiti napake. Samega sebe si predstavljam v PSG-ju pa čeprav so prevzeli neko novo dimenzijo in kupujejo predvsem svetovne zvezdnike za 50 milijonov funtov in ne stabilnih nogometašev za 10 milijonov. A če iščejo nekoga, da bi igral poleg Zlatana Ibrahimovića sem jaz pravi naslov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.