Šport
25 ogledov

Bach navdušen nad igrami: "Brez ene pripombe"

Bach predsednik IOC MOK Mednarodni olimpijski komite Soči EPA
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je zimske olimpijske igre v Sočiju označil za sijajne.

Poudaril je, da na organizacijo iger ni imel pripombe niti en športnik. Po njegovem mnenju imata velike zasluge za uspešnost iger ruski predsednik Vladimir Putin in ruska vlada.

"Blizu smo koncu imenitnih zimskih olimpijskih iger," je na nedeljski novinarski konferenci dejal Thomas Bach. "Ne glede na to, ali govoriš s športniki, nacionalnimi olimpijskimi komiteji, mednarodnimi zvezami, sponzorji ali pa televizijskimi hišami, vsi zelo hvalijo te igre," je dodal.

"Nisem slišal niti ene pripombe"

Pojasnil je, da je štiri noči preživel v olimpijskih vaseh, saj mu je najbolj pomembno, kaj si o igrah mislijo športniki: "Moram povedati, da nisem slišal niti ene pripombe kateregakoli športnika."

Bach je danes novinarjem tudi dejal, da ima ruski predsednik Putin zasluge za tako uspešno izvedbo iger, saj da je Putin vedno spoštoval olimpijskih duh.

Trud vlade in ruskega prebivalstva omogočil uspeh

"Gospod Putin je igral pomembno vlogo pri pripravi iger, in ne samo on, prav tako tudi celotna ruska vlada," je dodal. "Brez tega bi sedaj sedeli tu v bistveno drugačnem vzdušju. Le s takšnim trudom vlade in ruskega prebivalstva je bil možen takšen uspeh," je še dejal.

Igre se sicer zaključujejo s petimi pozitivnimi dopinškimi primeri, a Bach meni, da je glavno, da sistem deluje. Kaže pa tudi na to, da "MOK misli resno z ničelno toleranco dopinga". Skupaj so na igrah opravili doping testov, od tega jih je bilo 2453 napovedanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.