Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Bafto za najboljši film prejel 12 let suženj

12 let suženj Kolosej
Britanske filmske nagrade bafte so podeljene.

Na podelitvi britanskih filmskih nagrad bafta so za najboljši film razglasili zgodovinsko dramo 12 let suženj režiserja Steva McQueena. S tem je v najbolj prestižni kategoriji premagal glavnega tekmeca, film Gravitacija režiserja Alfonsa Cuaróna, ki je sicer prejel bafto za najboljšega režiserja. Film Gravitacija je od 11 nominacij slavil še petkrat, med drugim je prejel nagrado za naj britanski film in za posebne vizualne učinke.

Film 12 let suženj je prejel tudi nagrado za glavnega igralca, prejel jo je Chiwetel Ejiofor. Nagrado za glavno igralko je prejela Cate Blanchett za vlogo v filmu Otožna Jasmine.

Nagrado za stransko moško vlogo je z igranjem v filmu Kapitan Phillips prejel Barkhad Abdi, Jennifer Lawrence pa si je nagrado za najboljšo stransko vlogo prilsužila z vlogo v filmu Ameriške prevare.

Nagrade Britanske akademije za film in televizijo veljajo za pomemben pokazatelj morebitnih dobitnikov vsako leto težko pričakovanih oskarjev. Te bo ameriška Akademija za filmske umetnosti in znanosti letos podelila 3. marca.

Celoten seznam nagrajencev preberite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.