Šport
91 ogledov

Bahrain Merida vse bolj slovenska

borut božič astana EPA
Novoustanovljena ekipa Bahrain Merida je razkrila, da se je za sezono 2017 dogovorila z dvema novima kolesarjema, to sta izkušeni Slovenec Borut Božič in Belorus Kanstantin Siutcu.
Ekipa Bahrain Merida, ki jo bosta finančno poganjala bahrajnska oblast s princem Naserjem Bin Hamadom Al Khalifo na čelu in proizvajalec koles Merida, postaja vse bolj slovenska. Veliko vlogo pri dogovarjanju in ustanavljanju je imel Slovenec Milan Eržen, selektor Gorazd Štangelj bo ekipo vodil kot športni direktor, eden od novincev je postal Borut  Božič, zna pa se zgoditi, da bodo člani moštva ostali tudi Jan Polanc, Marko Kump, Matej Mohorič in Luka Pibernik, ki sicer v tej sezoni dirkajo za Lampre-Merido, italijanska ekipa se je združila z bahrajnskim projektom.
 

Oba novinca Siutcu in Božič sta zelo izkušena kolesarja. Beloruski državni prvak v cestni dirki in vožnji na čas šteje 34 let, je nekdanji svetovni prvak do 23 let, štiri leta je bil član Skya, v zadnji sezoni pa Dimension Date, v dresu katere je letošnjo dirko po Italiji končal na skupnem desetem mestu.

Božič je letošnjo sezono član francoskega Cofidisa, pred tem pa je štiri leta kolesaril za Astano in tri za Vacansoleil. Bil je že slovenski prvak, klasiko Gent-Wevelgem leta 2013 je končal na drugem mestu, ima pa etapne zmage z dirko po Španiji, Britaniji in Švici.

"Po nekaj letih v profesionalnih ekipah, sem se odločil, da se pridružim novem moštvu. Poznam veliko ljudi, ki so že v ekipi, povsem jim zaupam, to je bil eden glavnih dejavnikov. Komaj čakam na novo sezono. Vesel sem, da bom še lahko tekmoval na najvišji ravni, prepričan pa sem, da bo ekipa imela program, ki mi bo ustrezal. Moja glavna naloga bo, da pomagam mladim kolesarjem," meni Božič.

Pred tem je Bahrain Merida potrdila, da bodo v novi sezoni zanjo nastopali Italijani Vincenzo Nibali, Manuele Boaro in Giovanni Visconti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.