Šport > Moto športi
43 ogledov

Hamilton in Rosberg kolo ob kolesu

nico rosberg lewis hamilton Reuters
Lewis Hamilton je na dirki za VN Bahrajna uspel zadržati Nica Rosberga in se veselil druge zaporedne zmage v letošnji sezoni. Srebrni puščici sta prevladovali od začetka do konca dirke, tretje mesto pa si je privozil dirkač Force Indie Sergio Pérez.

Moštvo formule 1 Mercedes je na tretji letošnji dirki svetovnega prvenstva znova potrdilo premoč in doseglo dvojno zmago. Najhitrejši je bil Britanec Lewis Hamilton, drugi pa Nemec Nico Rosberg. Do tretjega mesta je privozil Mehičan Sergio Pérez s Force Indio.

Pod stopničkami je ostal Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), ki pa je zaradi kazni začel šele s 13. startnega mesta. Njegov moštveni sotekmovalec, svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel, pa je bil tokrat šesti.

Mercedes je tako še drugič v tednu dni ponovil dvojni uspeh, potem ko sta bila Hamilton in Rosberg v tem vrstnem redu najboljša tudi že v Maleziji. Z novim uspehom sta se oba utrdila v vodstvu skupnega seštevka, kjer ima zdaj Rosberg 61 točk, Britanec pa 50.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.