Šport > Nogomet
4 ogledov

Bale izoliran, ker ne zna špansko?

gareth bale EPA
Nogometaši madridskega Reala so po poročanju angleških medijev osamili Garetha Bala, ker po skoraj dveh letih še vedno ni osvojil veščin španskega jezika.

Gareth Bale po poročanju DailyMaila še vedno ni premostil jezikovne bariere, zato naj bi bil Valižan, za katerega je Real Madrid leta 2013 odšel bodisi 91 bodisi 100 milijonov evrov, vse bolj izoliran od drugih nogometašev kraljevega kluba.

Carlo Ancelotti se s svojimi varovanci najraje pogovarja v španščini, čeprav tako on kot številni drugi igralci, mednje spada tudi Cristiano Ronaldo, dobro govorijo tudi angleško.

Bale se vseskozi uči španskega jezika, a napredek naj bi bil tako počasen, da jim v Realovi garderobi zmanjkuje potrpljenja. Njegov zadnji intervju za eno španskih radijskih postaj je v celoti potekal v angleščini, odgovori pa so bili nato prevedeni v španščino. Pred dvema letoma je ob predstavitvi na Santiago Bernabéuu navijače nagovoril v španskem jeziku, a njegovo znanje je še vedno prešibko, da bi se lahko dostojno sporazumeval s svojimi soigralci.

Soigralci ne podajajo dovolj?

Valižan je bil po prvi polfinalmi tekmi Lige prvakov z Juventusom, ki se je končala z zmago italijanskega prvaka (2:1), tarča ostrih kritik, agent Jonathan Barnett pa je prepričan, da so za predstavo njegovega varovanca v največji meri odgovorni soigralci.

''Statistika nas je oprala krivde in pokazala to, kar smo ves čas govorili. Ljudje, ki kritizirajo Bala, nimajo pojma, kaj govorijo. Real bi mu moral več podajati. Dajte mu žogo in mu omogočite, da pokaže, v čem je najboljši. Ko mu bodo soigralci pomagali, bo najboljši nogometaš Real Madrida. Upam, da se bo Real lahko sprijaznil s tem. Zelo sem razočaran, da strokovnjaki ne vidijo teh dejstev. Morali bi biti bolj pazljivi, saj je med tekmo povsem očitno,'' je prepričan Barnett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.