Šport > Nogomet
20 ogledov

Real razočaral tudi Mouja: "Pričakoval večjo prednost"

Bale Sevilla Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo Reševalni pas/Twitter
Real Madrid je prvič po letu 2009 izgubil dve zaporedni ligaški tekmi. V Španiji se je začela analiza pomanjkljivosti ekipe Carla Ancelottija, ki je vse do "El Clásica" nizala zmage ...

"To nista bili katerekoli tekmi," z analizo drugega zaporednega ligaškega poraza Real Madrida, kar se je belemu baletu pripetilo prvič po letu 2009, na svoji spletni strani začenja dnevnik MARCA (www.marca.com).

"To sta bili dve tekmi, ki bi jim lahko prinesli več kot polovico naslova," nadaljujejo španski kolegi. "Vsi nosijo svoj del krivde, začenši s (trenerjem) Carlom Ancelottijem. Pod vodstvom Italijana Madrid razočara proti velikim ekipam: ni bil sposoben premagati Barçe (dve tekmi), Atlética (še dve), niti zmagati na svojih gostovanjih pri treh od štirih naslednjih ekipah, glede na uvrstitev na lestvici, Athleticu, Sevilli in Villarrealu. 'Los blancos' pa morajo gostovati še pri četrtem, Real Sociedadu."

Izgubili ravnovesje

Pred nedeljskim "El Clásicom" je Real nanizal 31 tekem brez poraza v vseh tekmovanjih, v sredo na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán v Sevilli pa še drugič zapored položil orožje in izgubil vso prednost na vrhu lige, kjer ga je poleg mestnega tekmeca Atlética zdaj prehitela tudi Barcelona.

"Madrid je na dveh zadnjih tekmah izgubil tako težko pričakovano ravnovesje. Dejstvo, ki se kaže v sledečem podatku: na obeh tekmah je iz rok izpustil ugoden rezultat. Proti Barçi je bil spredaj kar dvakrat, proti Sevilli je prednost trajala kakšni dve minuti," piše MARCA. "Ravnovesje" je bila beseda, ki jo je trener Carlo Ancelotti med sezono ponovil že večkrat, vzpostavilo pa se je predvsem s povratkom Xabija Alonsa, ravno Bask pa je bil na zadnjih dveh tekmah pod svojim običajnim nivojem.

Od "BBC" ostal le Benzema

Prve glasnejše kritike je začel dobivati tudi vratar Diego López, po nekaterih statističnih podatkih je od zadnjih devetih strelov dobil kar šest golov in zbral le dve obrambi, en poskus nasprotnikov pa je končal v vratnici. Tudi famozna naveza "BBC" – Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema –, ki je še pred tedni po mili volji tresla mreže nasprotnih ekip, je neprepoznavna.

"Ostal je samo en B – Benzema. Francoz je edini igralec, ki dosega nivo letošnje sezone, čeprav na obeh tekmah ni izkoriščal vseh priložnosti," nadaljujejo madridski kolegi, ki ob neprepričljivem Lópezu izpostavljajo dejstvo, da je negotova postala tudi zadnja vrsta, ki sta jo na dveh tekmah preluknjala Lionel Messi in Carlos Bacca, tudi oba bočna branilca Daniel Carvajal in Marcelo pa se nista izkazala niti v obrambi niti v napadu, medtem ko je vedno čvrsti Álvaro Arbeloa poškodovan. 

Nesrečni Bale: dolgo preobuvanje, Ronaldo jezen

Morda malce pretirano je MARCA zapisala tudi, da je Ivan Rakitić v sredo "jasno nadigral" Luko Modrića, čeprav razen fantastičnega "sombrera" prek Pepeja in podaje za odločilni gol Bacce švicarski Hrvat ni pokazal veliko. Nesrečni Bale, brez večjega učinka tako na Bernabéuu kot na Pizjuánu, bo očitno kmalu spet pod hudim plazom kritik.

Valižan je morda celo zakuhal poraz belega baleta v Andaluziji, saj je akcija za zmagoviti gol Bacce prišla ravno po njegovem boku. Otočan se je namreč ob robu igrišča preobuval skoraj dve minuti, Carvajal pa je s Pepejem ostal sam na desnem boku in Real je po hitrem protinapadu in slabem posredovanju Lópeza dobil gol za 2:1. Vidno nezadovoljen je bil v zadnjih minutah tudi Ronaldo, ki je Balu prepustil (ali si je pravico morda vzel Valižan sam?) zadnji prosti strel, ki je z noge najdražjega nogometaša na svetu poletel na tribuno.

Mourinho: Pričakoval sem Real z večjo prednostjo

Zadržati se pred analizo Realovih težav ni mogel niti njegov nekdanji strateg José Mourinho, ki je za Yahoo pokomentiral dogodke z "El Clásica" in dejal, da je pričakoval Real, ki bo z veliko večjo prednostjo vodil pred Barcelono.

"Tekma s sedmimi goli je vedno spektakularna. Bilo je veliko emocij in navijači je gotovo ne bodo pozabili," je dejal trener Chelseaja, ki tudi po odhodu iz Madrida ostaja v igri za domačo in evropsko trofejo.

"Pričakoval sem Real Madrid z veliko večjo prednostjo pred Barço, ki je izgubila več točk v primerjavi z zadnjimi tremi sezonami. Atlético z manjšimi zmožnostmi dosega fenomenalne rezultate, zelo zaslužene. Tekmovanje se je spremenilo v ligo treh moštev."

Dogovarjanje Ronalda in Bala je pri zadnjem prostem strelu na tekmi ujela ena od mnogih kamer španskih televizij – "As you want!" ("Kakor želiš!", op. a.) je Valižanu več kot očitno odvrnil Portugalec, kar je Bale razumel kot dovoljenje za strel:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.