Šport > Nogomet
86 ogledov

Barça odgovorila na pritisk iz Madrida

real madrid gareth bale EPA
Real Madrid je v 36. krogu španske La Lige premagal Real Sociedad (1:0) in ohranil upanje za osvojitev ligaške lovorike. Atlético Madrid je na domačem terenu ugnal Rayo Vallecano (1:0), Barça pa je bila boljša od Real Betisa (2:0).

Gareth Bale je ob odsotnosti poškodovanega Cristiana Ronalda še drugič zapored postal veliki junak madridskega Reala, ki se je za nekaj trenutkov zavihtel na vrh ligaške lestvice. Galaktiki so na gostovanju premagali Real Sociedad (0:1) tako stopnjujejo pritisk na vodilna kluba španskega prvenstva - Barcelono in Atlético Madrid.

Potem ko je pred tednom dni prispeval dva gola za zmago nad Rayem Vallecanom, je Bale tokrat srečanje odločil v 80. minuti, ko je bil z glavo natančen po predložku Lucasa Vazqueza. Valižan je tako upravičil odgovrnost, ki mu jo je ob odsotnosti obeh najučinkovitejših strelcev namenil Zidane.

V ekipi španskega velikana je poleg Ronalda manjkal tudi Karim Benzema. Francoski strateg upa, da bo napadalni trojček BBC znova popoln na povratni tekmi z Manchester Cityjem, na kateri bo Real iskal uvrstitev v finale Lige prvakov. Prvo srečanje se je končalo z neodločenim izidom (0:0).

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je svojo mrežo znova ohranil nedotaknjeno in Atléticu pomagal, da ostane v igri za končno zmago v državnem prvenstvu. Diego Simeone je v pričakovanju povratne tekme z Bayern Münchnom v polfinalu Lige prvakov nekoliko spremenil svojo začetno enajsterico, srečanje pa je v 55. minuti odločil rezervist Antoine Griezmann, ki je zadel manj kot minuto po vstopu v igro.

Po zmagah obeh madridskih velikanov je bil pritisk na strani Barcelone, ki v prvem polčasu ni prišla do prednosti proti Real Betisu, po izključitvi Heika Westermanna pa sta v nadaljevanju srečanja zadela Ivan Rakitić in Luis Suárez ter Barço ponesla nazaj na vrh prvenstvene lestvice.

La Liga, 36. krog:

Real Sociedad : Real Madrid 0:1 (0:0)
Bale 80.

Atlético Madrid : Rayo Vallecano 1:0 (0:0)
Griezmann 55.

Real Betis - Barcelona 0:2 (0:0)
Rakitić 50., Suárez 81.

 

 

 

 

 

 

 

 

Serie A, 36. krog:

Udinese - Torino 1:5 (0:2)
Felipe 48.; Jansson 12., Acquah 45., Martinez 50., 83., Belotti 56. 

ChievoVerona - Fiorentina 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.