Šport > Nogomet
25 ogledov

Zmagovalec že znan

fifa zlata žoga ballon d'or podelitev EPA
Zlato žogo za najboljšega nogometaša preteklega leta naj bi prejel Cristiano Ronaldo, razkriva španski El Mundo Deportivo.

Dobitnik Zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu v 2016 bo znan v ponedeljek, 12. decembra. Prireditev, ki jo letos samostojno organizira francoska revija France Football, se bo začela ob 17.30, najbolj pričakovano ime, prav danes španski mediji poročajo, da naj bi bil to Portugalec Cristiano Ronaldo, pa bo znano 20. uri.

V izboru France Football je bilo za razliko od prejšnjih let, ko je pri izboru sodelovala tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), vključenih 173 novinarjev iz celega sveta. Njihov izbor bo revija objavila naslednji dan, torej 13. decembra na spletni strani in socialnih omrežjih.

Za leto 2016 bosta podeljeni dve nagradi, saj bo svoj izbor 9. januarja obelodanila tudi Fifa. Glavni favorit za obe nagradi je Ronaldo, ki je bil letos klubski prvak z Real Madridom in evropski prvak s Portugalsko.

Vse že odločeno?

Po pisanju katalonskega športnega časnika El Mundo Deportivo bo Zlato žogo naslednji ponedeljek prejel prav Ronaldo. Ta naj bi novico prejel včeraj, v četrtek pa so se pri njem napovedali novinarji France Football, ki bodo opravili pogovor ter fotografiranje.

Ronaldo, ki je bil doslej trikrat izbran za najboljšega nogometaša na svetu (2008, 2013, 2014), je v glasovanju za seboj pustil Argentinca Lionela Messija, ki je tovrstno nagrado prejel že petkrat (2009, 2010, 2011, 2012, 2015). 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.