Šport > Nogomet
24 ogledov

Balov sprint: velški blisk letel s 30,2 km/h

Bartra Bale Barcelona Real Madrid pokal Copa del Rey finale Reuters
Španski mediji razkrivajo podrobnosti izjemnega sprinta Garetha Bala, ki je v slogu najboljših tekačev zaključil akcijo, vredno pokalnega naslova.

Televizija Deportes Cuatro je preštela, da je Gareth Bale s šestimi dotiki oziroma petimi in končnim strelom zaključil izjemno individualno akcijo, ki je Real Madridu prinesla zmago v finalu španskega pokala nad Barcelono.

Tudi ostale številke so navdušujoče – Valižan, ki so ga mediji na Iberskem polotoku že prekrstili v velškega princa, je 59,1 metra pretekel v 7,04 sekunde in upravičil naslov drugega najhitrejšega nogometaša na svetu, ki ga je "osvojil" na nedavno objavljeni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Alonso: Ne vem. če sem že kdaj videl kaj takšnega

Bale je na Mestalli v zmagovitem sprintu pretekel 8,39 metra na sekundo (30,2 km/h) in s 30 koraki kljub oviranju in teku po zunanjem delu igrišča prehitel branilca Marca Bartro ter v 85. minuti tekme prišel pred vratarja Joséja Manuela Pinta, ki ga je matiral s strelom med nogami.

"Gol je bil neverjeten. Ne vem, če sem že kdaj videl kaj takšnega," se je velškemu blisku poklonil tudi soigralec Xabi Alonso. Po mnenju mnogih medijev je Bale z vesoljskim zadetkom dokončno upravičil astronomsko ceno, ki jo je zanj plačal kraljevi klub. Valižan je bil glavna zvezda jutranjega sprejema na trgu Cibeles, kjer so se na odprtem avtobusu nogometaši med reko navijačev popeljali okrog četrte ure zjutraj.

"Neymar ni igralec Balovega kova," je svojega nekdanjega varovanca pohvalil nekdanji velški selektor in trener belega baleta John Toshack. Zanimivo – ravno dan po finalu mineva osma obletnica Balovega članskega debija, ki ga je kot levi bočni branilec opravil v dresu Southamptona na tekmi druge angleške lige proti Millwallu

Alonso ima slab spomin – zgodilo se je pred mesecem dni na reprezentančni tekmi z Islandijo ...

Mnoge je sredin zadetek spomnil tudi na Balovo "mučenje" Interja in predvsem brazilskega branilca Maicona na tekmah lige prvakov leta 2010 – Maiconov rojak Daniel Alves je tokrat nalogo premeteno prepustil nesrečnemu Marcu Bartri:

Komentarjev 1
  • d 06:58 18.april 2014.

    Šprint je bil neverjeten ... gol je bil posran