Slovenija
149 ogledov

Banka Koper bo spremenila ime

bankomat Saša Despot
Banka Koper se bo preimenovala v Inteso Sanpaolo.

Privredna banka Zagreb bo postala 51-odstotna lastnica Banke Koper, ki se bo preimenovala v banko Intesa Sanpaolo, poročajo Finance. Cilj reorganizacije so menda višji tržni deleži. 

Zdaj je Banka Koper v 97,60-odstotni lasti Intese Sanpaolo, prav tako tudi Privredna banka Zagreb (PBZ). 

Od združevanja s PBZ pričakujejo sinergije na področju prebivalstva in malih podjetij. Intesa Sanpaolo pa bo v Ljubljani začela z investicijskimi posli, kot so izdaje obveznic.

"Odločitev o reorganizaciji in širjenju obsega posla je bila sprejeta, ko čas za bančni posel ni najbolj naklonjen," je za Finance dejal Vojko Čok, predsednik nadzornega sveta Banke Koper, in dodal, da je to za Slovenijo dobro sporočilo. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • mph 09:21 26.oktober 2016.

    Komunala je pač komunala, ni, da je ime, ki nekaj pomeni (in priznam, da je Marjetica bistveno bolje zveneča :-) ), zato ne bi primerjal, ampak kot sem že sam napisal, se povsem strinjam s tabo, da je kretenizem uničit ...prikaži več blagovno znamko, ki nekaj pomeni. Vprašanje kaj se tam še kuha v ozadju, kot vedno, pa bodo nastradali tisti na repu. Enako kot je nekaj norega, da so uničili blagovno znamko Mobitel pa še en kup podobnih.

  • Dixon 08:34 26.oktober 2016.

    Teh dveh primerov ne moreš med seboj primerjat, ker je omenjena vse spremenila od a do ž. Pri banki koper pa gre verjetno samo za spremembo imena, ker so že sedaj v barvah lastnika. Tukaj gre bolj za poenotenje na ...prikaži več vseh trgih (Slo, Hrv) kot pa za resen vstop.

  • bodica 22:23 25.oktober 2016.

    V Sloveniji je Banka Koper pojem (no vsaj na Obali) Intesa Sanpaolo pa - ne vem ali je bolj zgešena Marjetica (bivša Komunala) ali Intesa Sanpaolo. Uničevati blagovne znamke, ki v nekem prostoru nekaj pomenijo je kretenizem prve vrste!!! Očitno ...prikaži več je na svetu veliko kretenov - tako v Sloveniji, kot izven nje.