Šport > Nogomet
18 ogledov

Barça dacarjem plačala dodatnega 13,5 milijona evrov

Neymar Real Sociedad Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Barcelona je plačala 13,5 milijona evrov španskim dacarjem, potem ko je bil prejšnji teden katalonski gigant obdolžen utaje davkov pri prestopu Neymarja ter pri plačah igralcev v letih 2011 in 2012.

Kljub plačilu pa pri Barceloni vztrajajo, da niso naredili ničesar narobe. "Cilj tega dejanja je, da se pokrijejo vse eventualne interpretacije pogodb, ki so vpletene v Neymarjev pristop," so zapisali na spletni strani španskih prvakov. 

Že prejšnji mesec je zaradi obtožb in namigovanj odstopil predsednik Sandro Rosell, ki je prav tako zavrnil vse očitke. Barcelona je ves čas trdila, da je za Neymarja plačala 57 milijonov evrov odškodnine na razne naslove, kritiki pa zagotavljajo, da je bila  za Brazilca odšteta precej višja vsota.

Za zaščito ugleda

"Uprava zanika obstoj kakršnegakoli prestopka glede davščin in finančnih obveznosti pri prestopu nogometaša. Glede na različne možnosti davčnega bremena pri (Neymarjevi, op. a.) pogodbi in zaradi zaščite ugleda kluba je FC Barcelona danes zjutraj plačala dodatnih 13,550,830.56 evrov, čeprav ostajamo prepričani, da je bilo prvotno plačilo dovolj visoko glede na naše obveznosti," so dodali na spletni strani Kataloncev.

Zaenkrat ni še nobene informacije, da bi bilo dodatno plačilo zadosten razlog za opustitev obtožb na račun Blaugrane. Neymar je v skupno 25 nastopih za Barcelono za zdaj zabil deset golov.

Komentarjev 1
  • golčina 00:27 25.februar 2014.

    13,550,830,830.56 To pa ni 13 miljonov... to je 13 miljard in pol...