Šport > Nogomet
42 ogledov

Barça gladko do prve lovorike v sezoni

barcelona superpokal EPA
Barcelona je na povratni tekmi španskega superpokala premagala Sevillo (3:0) in si s skupnim izidom 5:0 priigrala prvi kos srebrnine v novi sezoni.

Nogometaši Barcelone, ki bodo ta teden s tekmo proti Betisu začeli obrambo naslova španskega prvaka, so brez težav v vitrine pospravili prvo lovoriko nove sezone 2016/17. V povratni tekmi španskega superpokala so premagali Sevillo s 3:0 (1:0), dobili pa so že prvo tekmo v gosteh z 2:0.

Lionel Messi, v večerni matineji na stadionu Camp Nou - tekma se je namreč začela šele ob 23. uri - zadel z glavo za končnih 3:0, in njegovi soigralci niso imeli veliko težav s Sevillo, ki je tako ostala že brez druge lovorike v nekaj dneh. Potem ko so Andaluzijci morali v evropskem superpokalu po podaljšku in velikem preobratu priznati premoč madridskemu Realu, so bili zdaj v domačem tekmovanju boljši še Katalonci.

V nedeljo so v gosteh nogometaši blaugrane postavili temelje za uspeh, ko so zmagali z 2:0 (zadela sta Munir El Haddadi in Luis Suarez), danes pa je poleg Messija v polno zadeval še Arda Turan, ki je prvič zabil že v prvem polčasu, drugič pa takoj po nadaljevanju tekme v drugem.

Že v prvem delu pa se je izkazal tudi vratar Barce Claudio Bravo, ki je obranil strel z bele točke Vicenteju Iborri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.