Šport > Nogomet
80 ogledov

Barca ponižala Real v Madridu

El Clasico
1/8
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so v velikem derbiju španskega nogometa povsem nadigrali madridski Real. Bilo je 0:4.

Že dolgo madridski Real ni bil tako nadigran na stadionu Santiago Bernabeu, Barcelona pa je z zmago svojemu večnemeu tekmecu na lestvici pobegnila na šest točk.

Katalonci so na tekmi povedli že v 11. minuti. Sergi Roberto se je na sredini igrišča otresel Luke Modrića in nato z lepo podajo našel Luisa Suareza, ta pa je izjemno z zunanjim delom stopala zadel nasprotni kot vratarja Keylorja Navasa. Barcelona je tudi v nadaljevanju prvega polčasa imela precej lepše priložnosti, njeno prednost pa je v 39. minuti povečal znova odlični Neymar. Andres Iniesta se je neoviran sprehodil skozi sredino, poslal žogo skozi domačo obrambo, kjer jo je na levi strani kazenskega prostora sprejel Brazilec in jo z nekaj sreče, Navasu je okroglo usnje ušlo med roko in telesom, poslal v mrežo. Ob koncu prvega polčasa so gostje zamudili še eno veliko priložnost po novem sijajnem prodoru Neymarja, ki je v petercu našel Suareza, Urugvajcu pa je drugi gol na golovi črti preprečil Marcelo. Okroglo usnje je nato prišlo do Ivana Rakitića, a je njegov strel blokiral Raphaël Varane. Domači navijači so na glavni odmor svoje zvezdnike pospremili s koncertom žvižgov.

Gostitelji so precej podjetneje začeli drugih 45 minut, vendar jih je presekal še tretji zadetek Barcelone. Iniesta je podal do Neymarja, ta je v teku s peto odložil žogo nazaj, Iniesta pa jo je z močnim strelom zabil pod strop domačega gola. Pri izidu 0:3 je nato na zelenico stopil še Lionel Messi.

Na obeh straneh se je zvrstilo še nekaj priložnosti, Suarez, ki bi se znova lahko vpisal med strelce že tudi prej, pa je v 75. minuti poskrbel za poker golov gostov. Messi je začel akcijo, Jordi Alba pa je z enim dotikom lansiral Urugvajca, ki je dobil dvoboj ena na ena z madridskim čuvajem mreže. Tudi Real bi lahko dosegel častni zadetek, a je to domačim z nekaj izjemnimi obrambami preprečil tokrat nepremagljiv Claudio Bravo.

Po poročanju španskih medijev si je tekmo ogledalo več kot 600 milijonov gledalcev po vsem svetu v 170 državah, dvoboj pa so začeli z minuto molka in s klavirsko izvedbo francoske himne v spomin na nedavno tragedijo v Parizu.

La Liga, 12.kolo:

Real Madrid : Barcelona  0:4 (0:2)
Suarez 11., 74., Neymar 39., Iniesta 53.

Real Sociedad : Sevilla  2:0 (0:0)
Agirretxe 73., Prieto 77.

Espanyol : Malaga  2:0 (2:0)
Pérez 6., 20.

Valencia : Las Palmas  1:1 (1:0)
Alcácer 8.; Viera 57.

Deportivo : Celta Vigo  2:0 (1:0)
Pérez 23., Jonny 93./ag

Nedelja:
Sporting Gijon : Levante
Villarreal : Eibar
Granada : Athletic Bilbao
Betis : Atletico Madrid

Ponedeljek:
Getafe : Rayo Vallecano

Lestvica:
1. Barcelona  30
2. Real Madrid  24
3. Atletico Madrid  23 (-1)
4. Celta Vigo 21
5. Villarreal  20 (-1)
6. Valencia 19
...

18. Malaga  9
19. Granada  7 (-1)
20. Levante  7 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.