Šport > Nogomet
20 ogledov

Barça stopila v kontakt z agenti Lewandowskega

Lewandowski Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale Reuters
Največji evropski klubi bodo poleti očitno vodili hudo bitko za nakup napadalca Roberta Lewandowskega. Poljaku je Borussia Dortmund leto pred iztekom pogodbe "prepovedala" odhod k nemškim rivalom Bayernu, po poročanju ESPN pa je kontakt z njegovimi predstavniki že navezala tudi Barcelona.

Katalonski velikan se je tako pridružil Manchester Unitedu in številnim drugim največjim evropskim klubom, ki so po odločitvi Borussie Dortmund, da Roberta Lewandowskega letos ne proda Bayernu, začeli mrzlično spreminjati svoje prvotne načrte na poletni nogometni tržnici.

25-letni poljski reprezentant se je v letošnji sezoni izkazal z nekaj nepozabnimi predstavami, v zgodovino pa bo odšla predvsem tista iz polfinala Lige prvakov, ko je Real Madridu v Dortmundu zabil štiri gole za zmago 4:1. Njegovi zastopniki so pošiljali dobre signale na Old Trafford, a je po poročanju ESPN načrte rdečih vragov zdaj pokvarila Barcelona.

"Zaradi statusa Lionela Messija v zadnjih dveh sezonah, v katerih se je izpostavil kot glavni igralec Barçe, kot tudi potrebe po rahli spremembi dinamike moštva, ki je v nevarnosti, da postane obrabljeno, Katalonci iščejo dodatno iskro in nove rešitve v napadu − nakup Neymarja to poletje je prvi korak," poroča ESPN.

Še močnejši kot trio Messi-Eto'o-Henry?

"Zdaj razmišljajo o potezi za Lewandowskega, ki bi jim potencialno prinesla najmočnejšo napadalno vrsto po trojki Messi-Samuel Eto’o-Thierry Henry v sezoni 2008/09."

Eden izmed zastopnikov Poljaka je že zavrnil poročila v tabloidu Bild, da naj bi bil odnos med njegovim varovancem in matičnim klubom na robu zloma. Dortmundova direktorja Hans-Joachim Watzke in Michael Zorc sta namreč pred dnevi oznanila, da bo BvB blokiral Lewandowskijev prestop v Bayern, kamor bo ob odprtju poletnega prestopnega roka odšel že Mario Götze.

Povedali so že vse

Lewandowski je nato iz Varšave sporočil, da mu je klub zagotavljal, da mu bo dovolil oditi, in da zdaj "govorijo drugače", po prepričanju Bilda pa je to odnose med igralcem in klubom pokvarilo do te mere, da Poljak ne bo začel priprav na novo sezono.

"Nič ne vemo o tem. Poleg tega pa smo z naše strani povedali že vse, kar je bilo za povedati," je za nemško tiskovno agencijo SID dejal eden izmed zastopnikov Poljaka Maik Barthel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.