Šport > Nogomet
26 ogledov

Barcelona v Galiciji do novih točk

Fabregas Sanchez Celta Vigo Barcelona
1/10
EPA
Nogometaši Barcelone so visoko slavili v Vigu (0:3) in se utrdili na vrhu lestvice. Málaga je remizirala pri Espanyolu (0:0). Real Madrid v sredo gosti Sevillo, Atlético pa se v četrtek podaja na gostovanje v Granado.

Vodilna Barcelona je pri Celti, ki jo vodi nekdanji igralec Kataloncev Luis Enrique, prišla do novih treh točk, s katerimi je povečala pritisk na madridska velikana Atlético in Real. V odprti tekmi je bilo veliko priložnosti na obeh straneh, gostje pa so bili bolj zbrani pri zaključkih in so tako dosegli novo zmago (0:3).

Strateg Barçe Gerardo Martino je spet rotiral, na klopi je pustil Neymarja, Andrésa Iniesto, Xavija in Javierja Mascherana. Kljub temu je Blaugrana potrebovala le devet minut, da si zagotovi prednost. Gustavo Cabral je izgubil žogo na sredini igrišča, do strela je prišel Cesc Fàbregas, domači vratar Yoel Rodríguez je žogo odbil, a točno na noge Alexisa Sáncheza, ki mu ni bilo težko zadeti. 

Cesc razjezil domačine

Nato so se začele vrstiti priložnosti na obeh straneh. Za goste je bil blizu gola Lionel Messi, za domače pa nekdanji član Barcelone Rafinha. Celta je sredi prvega dela prišla do rahle pobude in celo zadela, a je bil zadetek Nolita razveljavljen, saj je sodnik zapiskal prekršek nad  Víctorjem Valdésom. Pri gostih je moral poškodovanega Adriana zamenjati Martin Montoya.

Vsi upi po pozitivnem rezultatu pa so za domače splavali po vodi na začetku drugega dela. Fàbregas se je odločil za strel z razdalje in zadel prečko, žoga pa se je od domačega vratarja odbila v mrežo za podvojitev gostujoče prednosti. Čeprav so avtogol pripisali Yoelu, je Cesc rahlo nesramno slavil in si zato prislužil žvižge domačega občinstva. Nedolgo zatem je nekdanji kapetan Arsenala zapečatil usodo domačih s še enim dobro odmerjenim udarcem, tokrat po podaji Messija.

Messi se je trudil in trudil

Do konca se je na vsaki strani še enkrat zatresla prečka. Za domače je s prostega strela dobro meril Nolito, za goste pa je okvir gola zadel Pedro. Messi se je na vso moč trudil tudi sam zadeti, nekajkrat je pokazal tudi nekaj sebičnosti, a Yoel se ni pustil premagati Argentincu, ki je tako ostal brez želenega gola.

Špansko prvenstvo, 11. kolo:

Espanyol : Málaga 0:0 (0:0)

Celta Vigo : Barcelona 0:3 (0:1)
Sánchez (9), Rodríguez (48/ag), Fàbregas (54)

Sreda ob 20.00:
Valladolid – Real Sociedad
Valencia – Almería

Ob 22.00:
Real Madrid – Sevilla
Osasuna – Rayo Vallecano

Četrtek ob 20.00:
Villarreal – Getafe
Granada – Atlético Madrid

Ob 22.00:
Athletic Bilbao – Elche
Real Betis – Levante

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.