Šport > Nogomet
36 ogledov

Enrique odšel z lovoriko, Barçi 29. pokal

(Barcelona - Alaves) EPA
Barcelona je v finalu španskega pokala Copa del Rey premagala Deportivo Alaves (3:1) in se od trenerja Luisa Enriqueja poslovila z lovoriko.

Nogometaši Barcelone so zmagovalci španskega pokala v sezoni 2016/17. V finalu so v Madridu premagali Alaves s 3:1 (3:1) in že 29. v zgodovini kluba dobili pokalno lovoriko.

V precej ostri in nervozni tekmi, ki jo je zaznamovalo tudi osem rumenih kartonov, je odločitev padla že ob koncu prvega dela. Alaves se je dobro zoperstavil favoritom, Barça je prvič prebila obrambo tekmecev z golom Lionela Messija v 30. minuti, toda tudi odgovor Alavesa je bil hiter. V 32. je zadel Theo Hernandez, v končnici prvega polčasa pa sta nato v dveh minutah zadela še Neymar (43.) in Paco Alcacer (45.).

Vodstvo s 3:1 so Katalonci znali zadržati, ritem igre je v drugem delu precej padel, Alaves pa ni mogel poskrbeti za presenečenje in finale na stadionu Vicente Calderon - to je bila zadnja uradna tekma na tem objektu - je katalonska zasedba dobila, skupno pa je Barcelona svoj seštevek pokalnih lovorik zdaj dvignila na 29. Alaves ostaja še brez zmage v španskem pokalu.

Trener Barcelone Luis Enrique, ki se je s to tekmo poslovil s položaja, pa je kariero pri blaugrani končal z deveto lovoriko v treh sezonah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.