Šport > Nogomet
37 ogledov

Enrique obstal z odprtimi usti

barcelona roma EPA
Barcelona je po visoki zmagi nad Real Madridom (4:0) v domačem prvenstvu odčitala še nogometno lekcijo AS Romi (6:1) v Ligi prvakov. Izjemnim potezam napadalnega trojčka se ni mogel načuditi niti trener Luis Enrique.

Barcelona je na tekmi petega kroga Lige prvakov na domačem Camp Nouu ponižala AS Romo (6:1) in se utrdila na prvem mestu skupine E, v kateri se bodo za drugo preostalo vstopnico, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje, pomerili Bayer Leverkusen, Bate Borisov in nogometni kolektiv iz večnega mesta.

Strelski pohod Kataloncev je v 15. minuti odprl Luis Suárez, tri minute kasneje je prednost povišal Lionel Messi. Pred iztekom prvega polčasa je urugvajski reprezentant zabil še drugu zadetek in osupnil Luisa Enriqueja, Gerard Piqué pa je po podaji Messija v 56. minuti povišal na 4:0.

A Barça kljub ogromni prednosti še ni rekla zadnje besede. V 59. minuti je za petardo v mreži Wojciecha Szczesnyja poskrbel Messi, piko na i pa je v 77. minuti dodal Adriano Correia. Za obliž na rano domače ekipe je v 91. minuti srečanja poskrbel Edin Džeko.



Predstava Barcelone bila tako dominantna, da je gostujoči trener Rudi Garcia aktualnega španskega prvaka označil za ''nepremagljiv stroj''.

''Dobra novica je prišla še pred začetkom tekme, saj imamo zaradi remija med ekipama Bate Borisov in Bayer Leverkusen usodo v svojih rokah. Nocoj smo potrebovali čudež, vendar ga nismo dočakali. Ekipa, ki s 4:0 premaga Real Madrid in igra v vrhunski formi, je nepremagljiv stroj. Barça je izven tega sveta in v tem trenutku je nemogoče igrati z njimi,'' je povedal Garcia.

Na tekmi je znova zablestel napadalni trojček v postavi Messi/Suárez/Neymar. Trenerju Enriqueju počasi zmanjkuje presežnikov, s katerimi bi opisal izjemno učinkovitost te južnoameriške naveze.

Španski strateg, ki je ekipo lani popeljal do zmage v Ligi prvakov, La Ligi in španskem pokalu, je bil v zadnjem letu in pol priča marsikateri mojstrovini, a zadetki njegovih varovancev mu še vedno vzamejo sapo. To dokazuje posnetek trenerjeve reakcije po drugem golu Suáreza, ki je pred iztekom prvega polčasa povišal na 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.