Šport > Nogomet
46 ogledov

Barceloni grozi visoka kazen zaradi katalonskih pesmi in zastav

Barcelonski navijači s katalonskimi zastavami EPA
Vodilne može Barcelone, ki jo pred julijskimi volitvami sicer vodi začasno vodstvo, je presenetila informacija z naslova Evropske nogometne zveze (Uefa).

Krovna evropska organizacija je namreč opozorila na pesmi s politično in separatistično vsebino, ki so jih navijači Barcelone peli na junijski finalni tekmi Lige prvakov v Berlinu proti Juventusu. 

Katalonci so slavili veliko zmago (3:1) in potrdili drugo trojno krono v zgodovini kluba, toda Evropska nogometna zveza (Uefa) je zdaj začela uradni disciplinski postopek zaradi dogodkov na olimpijskem stadionu. 

Uefi naj ne bi dišalo skandiranje v podporo katalonske neodvisnosti, ki je že tradicionalno v 17. minuti obeh polčasov vsake tekme aktualne španske in evropske prvakinje, navijači pa so v Berlinu izobesili tudi več katalonskih zastav z zvezdo, ki so prav tako "sporne". 

Barcelona bo svoj vidik predstavila 23. julija, ko bo klub opravil tudi s predsedniškimi volitvami, ki bodo vnovič razdelile volilno bazo ob Mediteranu. Katalonskemu klubu naj bi zaradi dogodkov v nemški prestolnici grozilo celo zaprtje ene od tribun za prvo domačo tekmo v Evropi v novi sezoni.

Uefa je na ta način že kaznovala več klubov, ki jih je obtožila rasizma, ksenofobije ali politikantstva. Sporno skandiranje navijačev katalonskega ponosa in izobešanje zastav naj bi imelo pretirano politično in separatistično noto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.