Magazin > Odnosi in prosti čas
213 ogledov

Barvanje v nosečnosti ni problematično

nosečnica Shutterstock
Marsikatera nosečnica opazi, da so lasje v nosečnosti drugačni.

Zdi se, da hitreje rastejo, so gostejši, krepkejši in niso mastni. Razlog je v nosečniških hormonih, ki delujejo na vse telo, torej tudi na lase, kožo in nohte. Lasje začnejo rasti hitreje, navadno so debelejši in bolj bleščeči. “Ker se ne mastijo tako hitro, jih v tem obdobju lahko umivate manj pogosto,” pravi Tomaž Turk, kreativni vodja Mič Stylinga.

Barvanje ne povzroča težav

“Barvanje med nosečnostjo ni problematično, saj je znanstveno dokazano, da skozi lasišče prehaja zelo majhen odstotek barve, ta pa ne more škoditi plodu,” razlaga sogovornik. “V tem času si lahko privoščite več nege z balzami in maskami kot sicer, saj so lasje manj mastni kot običajno.”

Izpadanje las

Četrti mesec po porodu marsikatero žensko preseneti nenadno izpadanje velike količine las in zaskrbi jo, da bo kmalu plešasta. Turk pravi, da ni razloga za skrbi. Med nosečnostjo namreč zaradi novega hormonskega stanja lasje ne izpadajo več v tolikšni meri kot prej, toda takšno stanje je le začasno. V štirih mesecih po porodu mine, zato se tedaj zdi, da so nam lasje nenadoma začeli na veliko izpadati. Toda če boste podrobneje opazovali svoje lasišče, boste kmalu opazili, da vam poganjajo novi lasje.

Ključno je prvo leto

“Izpadanje las ni prijetno za nikogar, še zlasti pa ne za ženske, saj si vse želijo čim lepših las. Nujno je, da čim bolj poskrbimo za ostale lase,” pojasnjuje sogovornik. Najbolj ključno je prvo leto po porodu. Frizer mora v tem času narediti povezavo med novimi lasmi in lasmi, ki niso izpadli, pogosto štrlijo in se mršijo. S takšnim striženjem potem lažje prebrodimo čas, dokler novi lasje ne zrastejo do želene dolžine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.