Šport > Zimski športi
33 ogledov

Bauer blizu najboljšim, Dovžan do uspeha kariere

Klemen Bauer biatlon Pokljuka EPA
V Oslu so s sprintersko tekmo opravili tudi biatlonci.

Desetkilometrski sprint je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je za 13 sekund ugnal šestkratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala Francoza Martina Fourcada in za 21 Rusa Antona Šipulina. Francoz je bil edini med omenjeno trojico, ki je moral enkrat tudi v kazenski krog.

Med Slovenci je s 17. mestom vidno uvrstitev dosegel Klemen Bauer, ki je deseterico zapravil na drugem streljanju, ko je moral enkrat v kazenski krog, z zaostankom minute in sekunde pa ima Ihanec lepo izhodišče za sobotno zasledovanje.

''Mislim, da je to peti sprint, ki mi je dokaj dobro uspel v letošnji sezoni. Mi je pa žal za tistih nekaj sekund, ker so rezultati ravno okoli petnajstega mesta zelo strnjeni, ampak navsezadnje je bil nastop v skladu s pričakovanji,'' je bil po tekmi vesel Bauer.

Do novih točk svetovnega pokala je prišel tudi Miha Dovžan, ki je bil s strelsko ničlo 34., s tem pa je osvojil svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu. "Vsekakor sem zadovoljen, ker mi je uspel najboljši rezultat v karieri, boljše ne bi moglo biti," je dejal Dovžan.

Rok Tršan se je s 50. mestom uvrstil v zasledovanje, Lenart Oblak pa je kljub le enemu zgrešenemu strelu pristal na skromnem 96. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.