Slovenija
16 ogledov

Bavčar bi izločil sodnico

Obsodba v primeru Istrabenz Anže Petkovšek
Ponovljeno sojenje za nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja. Skupaj z nekdanjim svetovalcem družbe Kristjanom Sušinskim in nekdanjim predsednikom uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskim je obtožen pranja denarja pri preprodaji delnic.

Vrhovni sodniki so lani jeseni zaradi premalo konkretiziranih očitkov v celoti razveljavili sodbo Igorju Bavčarju in Kristjanu Sušinskemu za pranje denarja, za kar sta bila julija 2013 na okrožnem sodišču obsojena na sedem oz. tri leta in pol zaporne kazni. Sodbo je kasneje potrdilo tudi višje sodišče, ki pa je Sušinskemu kazen znižalo za pol leta.

Delno so vrhovni sodniki ugodili tudi Nastji Sušinskemu, in sicer v delu, ki se nanaša na očitke Bavčarju in Kristijanu Sušinskemu glede pranja denarja. V tem delu bo sojenje tudi zanj steklo znova.

Zavrnili pa so zahtevek nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, ki je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na kazen petih let in desetih mesecev zapora, kazen pa od oktobra 2014 prestaja v zaporu na Dobu.

Bavčar prišel na sodišče

Kot poročajo spletne Finance je Igor Bavčar danes prišel na sodišče in zahteval izločitev predsednice senata Vladislave Lunder. O tem naj bi sodišče odločilo do 11. ure.

Kot še pišejo Finance, se danes na sodišču poleg Bavčarja in Nastje Sušinskega v zadevi Istrabenz nadaljuje sojenje v zadevi Dimic, v kateri danes med drugim pred sodišče stopi nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak, nadaljuje se sojenje v zadevi Radan, na sodišču pa pričakujejo tudi skupino Afričanov, ki so obtoženi spletnih prevar.

Komentarjev 6
  • dragec 18:44 31.marec 2016.

    baraba je osamosvojitelj, zaslužen lopof, enako kot njegov prijatelj JJ

  • Avatar olor
    olor 14:22 31.marec 2016.

    me ne bo presenetilo da bo tožil državo in dobil miljonsko odškodnino, pri nas je vse mogoče.

  • Avatar olor
    olor 14:21 31.marec 2016.

    Pa zakaj ta lenuh in provokator ne izloči sam sebe, baraba svetovna.