Slovenija
80 ogledov

Znano, kdaj mora Bavčar na Dob

Igor Bavčar Saša Despot
Igorja Bavčarja na Dobu pričakujejo prihodnji mesec.

Okrožno sodišče v Ljubljani je obsojenim v zadevi Istrabenz - Igorju Bavčarju ter bratoma Nastji in Kristjanu Sušinskemu - poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni. Vse tri v zaporu na Dobu pričakujejo 20. julija, poroča spletni portal 24ur.com.

Višje sodišče je maja po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni za nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega.

Preberite še: Igorju Bavčarju v teh dneh poziv, naj pride v zapor

Njihovi odvetniki so že napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.

Komentarjev 10
  • dragec 17:41 25.junij 2017.

    STAVIMO????

  • Avatar praufo
    praufo 10:39 22.junij 2017.

    meni še vedni jasno kaj je storil narobe ... najemal je kredite, katere je dobil od bank ... firmi ni šlo več tako dobro, ker se je nedko izmisil , da je zdaj pa t.i. recesija, in ni mogel vrnit ...prikaži več ... a je kdo kakšenga bankirja vprašal, če je že slišal za recesijo ali kaj podobnega ... lepo je imeti čimveč v državni last, kjer nihče nič ne odgovarja ... ja bravo, bankir si bo za svoje "nedelo" izboril nagrado, medtem ko bo minus poravnala država ... ne vem kdo upravlja to državo in kaj tukaj ni jasno... najbrž marsikaj (za bralce rumenega tiska)

  • wolf.ata 00:25 22.junij 2017.

    lepo,če je zaslužil zapor,ampak pred tem bi g.Janković moral že sedeti,ker ima še več masla na glavi,potem pa so tu še levi kader,ki pa je zaščiten od najmanjšega do g. Ku...,ampak tole vam povem,prihaja gospa matilda,ki pa ne izbira ali ...prikaži veči si bogat,reven,politik ali kmet,ko ti zadnja ura odbije ti odbije,je pa res,da je na levi strani naše politike predvsem star kader,tako,da jih bo kmalu in naenkrat zmanjkalo,potem bomo lažje zadihali,saj sedaj obvadujejejo vso Slovenijo preko bank,sodišč itd.,