Slovenija
27 ogledov

Bavčar se nikakor ne bi selil na Dob

Obsodba v primeru Istrabenz Anže Petkovšek
Zdravje Igorja Bavčarja kot kaže ni toliko načeto, da bi mu sodišče odložilo prestajanje zaporne kazni na Dobu, a se je Bavčar takoj pritožil na višje sodišče. Da bi šel v zapor že v petek, kot je bilo sprva načrtovano, je tako malo verjetno.

Nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar se nikakor ne more sprijazniti s tem, da bi se v petek moral preselil v zapor na Dob. Niti potem, ko je ljubljansko okrožno sodišče pred dnevi zavrnilo njegovo prošnjo naj mu zaradi domnevnih zdravstvenih težav za nekaj mesecev preložijo začetek prestajanja kazni, se Bavčar namreč ni vdal. Pritožil se je na višje sodišče, ki o njegovi pritožbi še odloča. 

V zaporu ga pričakujejo v petek

Na višjem sodišču bodo predvidoma jutri pojasnili, kdaj bo o Bavčarjevi pritožbi odločeno. Če bi mu ugodili ali če do petka še ne bodo odločili, mu v zapor še ne bo treba. Če pa njegovo pritožbo zavrnejo in jo Bavčar tudi prevzame, bo moral že v petek v zapor. Spomnimo, da doslej ni bil najbolj ažurno sprejemal sodne pošte. Če bo njegovo prošnjo višje sodišče zavrnilo, bo Bavčar tako kot Janša lahko na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, a ta ne zadrži odhoda v zapor. Bavčarjev zagovornik Marko Bošnjak ni dosegljiv za pojasnila. 

V zaporu na Dobu je po naših informacijah za njegov prihod že vse pripravljeno, pričakujejo ga 3. oktobra, saj jih zaenkrat menda ni še nihče obvestil, da Bavčarja na prestajanje kazni še ne bo.

Šrot še čaka pošto

Soobsojenega nekdanjega šefa Pivovarne Laško Boška Šrota, ki bi se moral v petek prav tako preseliti na Dob, pa tja še nekaj časa ne bo. Trenutno še čaka na pošto s sodišča, ki je odločalo o njegovi prošnji, naj mu preložijo začetek prestajanja kazni.

"Obsojeni Boško Šrot sklepa sodišča o odlogu prestajanja kazni zapora še ni prejel oziroma sodišče še nima izkazane vročitve, zato odločitve sodišča ne moremo sporočiti," poudarjajo na sodišču. Sklep naj bi mu odposlali danes, ko ga bo prejel, pa bo imel še možnost pritožbe na višje sodišče, v zapor pa mu do odločitve višjega sodišča ne bo treba. 

Komentarjev 3
  • titty 20:26 30.september 2014.

    Tejle so obratno od onih, ki pred Hofejem komaj stojijo in prosjačijo, pol pa čudežno ozdravijo in pokončno odhitijo.Tejle ko pridejo na sodišče čudežno zbolijo. Vsi!

  • mph 19:34 30.september 2014.

    Pa je šel po zlu njegov bebav nasmešek s katerim nas je toliko let po odkritju njegovih zločinov pozdravljal iz ekranov. In se strinjam s kr ena, da bi morali preverit še Zidarja. Sicer pa bi jaz kriminalcem takega kova, ...prikaži več ki so tako zdesetkali celo državo, odvzel vse človekove pravice, naj okovani razbijajo kamenje v kakšnem kamnolomu dokler ne izdahnejo.

  • valerijakregar 19:00 30.september 2014.

    tudi zidarjevo zdravje ni niti najmanj načeto !poleti je ful užival !