Slovenija
38 ogledov

Bavčar spet na obvoz mimo Doba

Igor Bavčar med septembrsko preiskavo. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je danes prejelo prošnjo za odlog izvršitve zaporne kazni za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja, ki je bil obsojen na sedem let zapora, sodišče pa mu je enkrat že odložilo prestajanje kazni.

Igorju Bavčarju, ki je bil v zadevi Istrabenz obsojen na sedemletno zaporno kazen, je sodišče februarja zaradi zdravstvenih težav do 30. aprila odložilo prestajanje kazni. V zaporu na Dobu bi se moral zglasiti že lani, a je jeseni zaprosil za odlog prestajanja kazni iz zdravstvenih razlogov.

Sodišče je njegovo prošnjo sprva večkrat zavrnilo, med zadnjim odločanjem pa so Bavčarja operirali in tudi pregled sodnega izvedenca Petra Rakovca je pokazal, da zaradi slabega zdravstvenega stanja še ne more v zapor. Višje sodišče je zato Bavčarjevi prošnji ugodilo do konca aprila.

Odločitev glede nove prošnje za odlog bodo sprejeli po preučitvi prošnje in priložene dokumentacije, so pojasnili na sodišču.

Komentarjev 12
  • Marjan Valič 22:18 30.april 2015.

    Baučarja in tisto zdravnico bi morali zapret če bi bila pravna država tako je pa mafiska ki ščiti lopove

  • jezero 06:59 30.april 2015.

    Če celo ustavni sodniki osvobajajo lopove, zakaj se ne bi potrudila tudi mafijska zdravniška botra, ki je marsikaj dolžana Bačarju. Ta ji je z nakradenim denarjem pomagal graditi kliniko. To je Slovenija, in to je "elita".

  • dragec 19:42 29.april 2015.

    SSDSS ovske bagre, tiho ste,nič ne komentirate dejanje vašega lopova