Šport > Nogomet
19 ogledov

Bayern lagal navijačem

Bastian Schweinsteiger EPA
Manchester United je za prestop Bastiana Schweinsteigerja plačal manj kot devet milijonov evrov, razkriva nemški Bild.

Dolgoletni član Bayern Münchna Bastian Schweinsteiger se je pred dobrim mesecem dni dogovoril za prestop k Manchester Unitedu in za domnevnih 21 milijonov evrov Allianz Areno zamenjal za Old Trafford.

Nemški tabloid Bild, ki je v javnost lansiral novico o prestopu 31-letnega vezista, zdaj razkriva, da naj bi odškodnina znašala le 8,8 milijona evrov, manj kot polovico domnevnega zneska.

Po navedbah nemškega medija si je Bayern izmislil odškodnino v višini 21 milijonov, da bi se navijači lažje sprijaznili z odhodom enega od junakov kluba, ki se je bavarskemu velikanu pridružil daljnega leta 2002.

Schweinsteiger za zdaj še ni zaigral v začetni postavi Manchester Uniteda, trikrat pa je v igro vstopil kot zamenjava.

Nemški vezist je v lanski sezoni izgubil mesto v prvi enajsterici Pepa Guardiole, kar ga je gnalo na Otok, Bayern pa je razočaranje navijačev omilil z manjšo izmišljotino.

''Schweini'' je po selitvi v Anglijo dejal, da si želi osvajati lovorike, čeprav se zaveda, da je konkurenca velika.

''Ne morem reči 'podpisal sem za tri leta, zdaj bomo osvojili tri naslove'. Premier League je zelo močna liga. Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool so zelo kvalitetni. Kdor me pozna, ve, da vedno želim osvajati naslove. Mislim, da je Manchester United pravo mesto za to. Prepričan sem, da lahko vstopimo v novo dobo, še posebej z Louisom van Gaalom. Tako kot takrat, ko je prevzel Bayern,'' je povedal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.