Šport > Nogomet
40 ogledov

Bayern ob nakupu zrušil svoj rekord

 Corentin Tolisso EPA
Po treh domačih igralcih si je nemški nogometni prvak Bayern priskrbel tudi prvo tujo okrepitev.

Nova Bayernova okrepitev prihaja iz Francije, natančneje iz Lyona, petletno pogodbo z Bavarci je podpisal 22-letni zvezni igralec Corentin Tolisso, ki je marca lani že debitiral za francosko reprezentanco.

Višine odškodnine niso sporočili, nemški mediji pa namigujejo, da so Nemci Francozom plačali okoli 40 milijonov evrov, toliko so leta 2012 zapravili za nakup Španca Javija Martineza, ki je doslej rekorder kluba po višini odškodnine. "Tolliso je bila želja igralcev in našega trenerja," je dejal direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Bruma pri rdečih bikih

Nemški nogometni podprvak RB Leipzig pa je podpisal petletno pogodbo z dosedanjim igralcem Galatasaraya Juwelom Brumo, za katerega bo plačal 12 milijonov evrov odškodnine. Dvaindvajsetletni igralec je bil rojen v Gvineji Bisao, vendar se je že v rani mladosti preselil na Portugalsko in je bil portugalski reprezentant do 21 let.

To je bil četrti podpis pogodb z novinci iz Leipziga, ki so bili veliko presenečenje minule sezone, ko so svoj krstni nastop v Bundesligi končal na drugem mestu. Pred tem so rdeči biki sklenili dogovore z Ibrahimom Konatejem ter vratarjema Yvonom Mvogo in Philipppm Köhnom.

Branilec pri rdečih vragih

Za Manchester United pa bo v naslednji sezoni igral tudi švedski reprezentant Victor Lindelof. Branilec je z angleškim velikanom podpisal štiriletno pogodbo, Angleži pa bodo Benfici, kjer je 22-letni nogometaš preživel štiri leta, plačali 31 milijonov funtov oziroma 35 milijonov evrov odškodnine.

"Vzhičen sem, ker sem stopil še eno stopničko višje v svoji karieri. Benfica je velik klub, v njej sem užival in se veliko naučil, a Manchester United je še nekaj večjega. Veselil se igranja v Premier ligi in sodelovanja s Josejom Mourinhom," je ob podpisu pogodbe dejal Šved, nekdanji soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je za svojo reprezentanco odigral 12 tekem in dosegel en gol.

Nakup tudi sinov volkulje

Hector Moreno je novi član italijanskega podprvaka Rome. Centralni branilec, ki je v mehiški reprezentanci zbral že 79 nastopov, je prestopil iz PSV Eindhovna, po poročanju italijanskih medijev je Roma zanj plačala 5,7 milijona evrov, podpisal pa je štiriletno pogodbo.

"To je pomemben korak v moji karieri. Resnično upam, da v Romo nisem prišel sedeti na klopi, ampak igrati. Vem, da se bom moral za to potruditi, konkurenca je huda, a verjamem vase. Upam, da bom lahko pokazal svojo kakovost in pri tem pomagal tudi ekipi," je ob podpisu pogodbe dejal 29-letni Mehičan, ki bo v naslednjih dneh z Mehiko igral na pokalu konfederacij v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.