Šport > Nogomet
21 ogledov

Bayern pred očmi Hoenessa končal niz, Thiago "out"

Firmino Bayern München Hoffenheim Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Hoffenheim je na Allianz Areni končal zmagoviti niz Bayerna, ki je "le" remiziral po kar 19 zaporednih slavjih v 1. Bundesligi. Bavarci za obe tekmi z Manchester Unitedom v Ligi prvakov verjetno ostali brez vezista Thiaga Alcântare.

Gostujoči Hoffenheim je proti že potrjenim prvakom na Allianz Areni najprej šokantno povedel, nato pa se z golom Roberta Firmina po zaostanku z dvema goloma vrnil za veliko točko v 75. minuti tekme.

Hoffenheim je povedel z zadetkom Anthonyja Modesteja, ki je bavarsko občinstvo utišal v 23. minuti. Domača ekipa Josepa Guardiole se je s praktično rezervno postavo pred torkovo tekmo z Manchester Unitedom v četrtfinalu Lige prvakov nato odzvala in v vsega devetih minuatah zabila kar tri gole.

Devet minut dovolj za preobrat

Perujski napadalec Claudio Pizarro, ki je začel eno redkih tekem pod taktirko Guardiole, je mrežo gostov zatresel v 31. in 40. minuti, Xherdan Shaqiri, "najboljši rezervist", kot ga je pred tedni poimenoval nekdanji trener Barcelone, je vmes zabil tudi sam in Bayern navidez poslal proti lahki zmagi.

Tekmo si je s tribun ogledal tudi obsojeni nekdanji predsednik Uli Hoeness, a mu njegov Bayern pred začetkom služenja triinpolletne zaporne kazni ni pripravil lepe popotnice. Hoffenheim se je vrnil in Sejad Salihović je s svojim tipičnim prostim strelom premagal rezervnega vratarja Toma Starkeja tik pred polčasom.

Pep: Pogrešali ga bomo

Firmino je v drugem polčasu 15 minut pred koncem zaključil povratek modrih in začel z norim slavjem pred tribuno z Bayernovimi navijači, ki so lahko vseeno proslavljali že 53. tekmo, na kateri niso izgubili, a bo to le slaba tolažba ob hujši poškodbi vezista Thiaga Alcântare, ki je zelenico že v 25. minuti zapustil z delno natrganimi kolenskimi vezmi. 

Klub je po tekmi potrdil, da bo Alcântara, ki je zaradi težav s kolenom izpustil že večji del začetka sezone po prihodu iz Barcelone, "najverjetneje izpustil obe tekmi z Manchester Unitedom". "To so res slabe novice. Pogrešali ga bomo," je o poškodbi svojega varovanca, ki bo najverjetneje tudi na španskem letalu za brazilski mundial, po tekmi dejal Guardiola,

Borussia Dortmund je s hat-trickom Marca Reusa prav tako nadoknadila zaostanek z dvema goloma zaostanka in slavila pri še vedno ogroženem Stuttgartu (3:2), pred ponovnim snidenjem z madridskim Realom v Ligi prvakov pa ostala na drugem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.