Šport > Nogomet
56 ogledov

Bayern rešil Borussio (D) pred propadom

Borussia Dortmund navijači Reuters
V trenutkih, ko je Borussia Dortmund z vrha Bundeslige zrinila Bayern, je predsednik bavarskega velikana Uli Hoeness odkril dolgo varovano skrivnost. Bayern je pred devetimi leti s posojilom v višini dveh milijonov evrov rešil Borussio pred bankrotom.

"Ko so v Dortmundu prišli v položaj, v katerem niso več mogli normalno delovati in plačevati računov, smo jim za nekaj mesecev posodili dva milijona evrov brez obresti," je po remiju Bayerna proti Hamburger SV (1:1), ki je ravno Borussii (D) omogočil, da je skočila na prvo mesto na lestvici, dejal predsednik Bavarcev Uli Hoeness.

Borussia se je v velikih težavah znašla leta 2003, ko sta klub vodila predsednik Gerd Niebaum in direktor Michael Meier. Omenjena gospoda sta nemškega velikana pripeljala na rob propada. Preden pa bi klub dokončno padel v brezno, so vskočili Bavarci. Da je res tako, je potrdil tudi zdajšnji predsednik Borussie Hans-Joachim Watzke. "Da, lahko potrdim posojilo," je bil kratek, a še kako jasen prvi človek aktualnega nemškega prvaka.

Zanimivo, da je Bayern pred nekaj meseci, kljub gorečemu nasprotovanju svojih navijačev, pred bankrotom rešil tudi mestne tekmece iz vrsta Münchna 1860. Največji nemški klub pa je finančno pomagal tudi St. Pauliju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.