Šport > Nogomet
47 ogledov

BBB z 61 baklami pospremili Kužeta na zadnjo pot

Bad Blue Boys BBB bakle bakljada Mirgoj Zagreb pogreb
1/4
Youtube
Na zagrebškem pokopališču so se v petek poslovili od preminulega trenerja in nekdanjega nogometaša Josipa Kužeta. Navijači Dinama so mu v čast prižgali 61 bakel.

Na Mirogoju v Zagrebu so Josipa Kužeta na zadnjo pot pospremili številni znani nogometaši in nogometni delavci, ki jim je družbo delal tudi župan Milan Bandić. Poleg predstavnikov zagrebškega Dinama in Hrvaške nogometne zveze (HNS) so bili prisotni tudi številni drugi športniki, politiki in nekdanji varovanci v 62. letu starosti preminulega trenerja.

Poleg Realovega zvezdnika Luke Modrića so prišli bivšega trenerja počastiti tudi Adrian Kozniku, Eduardo da Silva, Etto, vaterpolist Dubravko Šimenc in novi trener Maribora Ante Čačić. Še posebej ganljivo je bilo slovo Dinamove navijaške skupine Bad Blue Boys, ki je izpolnila obljubo in na pokopališču prižgala 61 bakel. 

Eden najbolj priljubljenih trenerjev na Hrvaškem je v 62. letu starosti izgubil boj z levkemijo, nekdanji igralec Dinama (zanj je nastopal med letoma 1971 in 1981) pa je nato modre v dveh mandatih popeljal tudi do naslova državnega prvaka leta 2006, ki se je še posebej vtisnil v spomin navijačem, saj se je takrat začela prevlada modrih.

"Na boljšem kraju spremlja nogomet in Dinamo"

Kuže je deloval tudi v Avstraliji, na Japonskem in v Ruandi. Nekdanji hrvaški selektor Otto Barić ga je označil za "enega najboljših hrvaških trenerjev srednje generacije", ki je bil zelo inteligenten in govoril štiri ali pet jezikov. Pred pogrebom so "Joži" pripravili svečano komemoracijo v VIP salonu stadiona Maksimir

"Imel sem čast kar nekajkrat sodelovati z Jožem, o njemu pa lahko rečem le vse najboljše. Vedno je bil nasmejan, poln pozitivne energije, pripravljen za šalo, dobro razpoložen in res je oboževal nogomet. Čeprav sva se v karieri velikokrat razšla, je bil kljub temu, da je bil fizično daleč od Dinama, v resnici vedno zelo blizu. Naš Joža je sedaj na boljšem kraju, kjer, v to sem prepričan, spremlja nogomet in Dinamo," je povedal Dinamov predsednik Mirko Barišić

Ob smrti nekdanjega rivala so se oglasili tudi iz vrst Torcide, navijaške skupine splitskega Hajduka"Bil je ena redkih oseb, ki so odprto spregovorile o močvirju hrvaškega nogometa. Zaradi takšnih ljudi še vedno verjamemo, da je nogomet nekaj več od igre. Naj ti bo lahka hrvaška zemlja!" so sporočili hajdukovci.

Bakljada kot zadnji pozdrav priljubljenemu trenerju na zagrebškem pokopališču:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.