Magazin > VIP
25 ogledov

Britanski dvor dobil dečka

Kate Middleton
1/12
FameFlynet
Kate Middleton je v bolnišnici St. Mary's v Londonu rodila dečka. Prekinili tradicijo. Dvor je novico v svet razposlal po elektronski pošti.

Vojvodinjo Cambridgea Catherine so v bolnišnico v Londonu sprejeli ob 6. uri zjutraj po tamkajšnjem času. Deček, ki je tretji v vrsti za britanski prestol, pa se je rodil ob 17.24 po našem času, tehtal pa je slabe 3,8 kilograma (Princ William je ob rojstvu tehtal 3,2 kilograma). Kate je rodila po naravni poti, ob njej pa je bil ves čas njen mož, še pišejo mediji.

Ime otroka še ni znano, njegov uradni naziv pa se bo glasil "vaša visokost princ (ime) Cambridgea". Bodočega kralja bomo prvič videli, ko bo Kate z njim zapustila bolnišnico. Otroka bodo verjetno krstili jeseni, še pišejo spletni portali.

Dedek izjemno ponosen

"Njena visokost in otrok se počutita dobro in bosta v bolnišnici ostala čez noč," so zapisali v uradni izjavi z dvora in dodali, da sta se kraljica in njen mož novice zelo razveselila.

"Oba s soprogo sva izjemno vesela ob prihodu mojega prvega vnuka. To je neverjetno poseben trenutek za Williama in Catherine, vsi se ob rojstvu njunega sina z njima veselimo. Biti stari starš je poseben trenutek v življenju vsakokar, kot so mi številni povedali v preteklih mesecih. Izjemno sem ponosen in vesel, da sem prvič dedek, veselimo se tega, kaj bo bližnja prihodnost prinesla otroku," pa je povedal Williamov oče, britanski prestolonaslednik Charles

Med prvimi se je na otrokovo rojstvo odzval tudi britanski premier David Cameron: "Zelo sem vesel za vojvodo in vojvodinjo, da se jima je rodil sin. Po vsej državi bodo ljudje proslavljali."  Povedal je še, da je to je pomemben trenutek za narod, predvsem pa je to pomemben trenutek za ljubeča starša.

Spremljal jo je mož, ne policija

Kate so iz Kensingtonske palače v bolnišnico St. Mary's iz palače zjutraj prepeljali z avtomobilom, brez policijskega spremstva, spremljal pa jo je njen mož, princ William.

Pred tedni se je govorilo, da bosta Kate poleg Williama v porodni sobi za roko držali tudi njena mama in sestra Pippa. Temu pa menda ni tako. Obe sta sicer v bolnišnici, nista pa bili s Kate.

Varovanje okoli bolnišnice so takoj zjutraj poostrili. Dva policista varujeta vhod na oddelek Lindo, na katerem je Kate rodila.

Katin porod je vodil kraljičin nekdanji ginekolog Marcus Setchell, ki je na svet pomagal tudi obema otrokoma princa Edwarda. Pomagal pa mu je kraljičin sedanji ginekolog Alan Farthing. Setchell menda že od sredi junija ni spil kozarčka alkohola, da bi bil ves čas v polni pripravljenosti na porod Katinega in Williamovega otroka.

Niso se držali protokola

Po porodu je pomočnik odšel iz bolnišnice. Ta je kraljevemu vozniku predal list papirja s podatki o novorojenčku: spol, teža in čas rojstva. Dokument je pred tem podpisal glavni ginekolog Setchell. Novice pa dvor svetu ni sporočil z obvestilom na stojalu pred Buckinghamsko palačo, ampak po elektronski pošti. Šele nato so na stojalu razobesili obvestilo, na koncu pa so veselo novico objavili tudi na Twitterju. Da se ne bodo držali tradicije, so sporočili zvečer.

Če bi Kate rodila sredi noči, bi z razglasitvijo počakali, dokler se kraljica ne zbudi. Kot pravijo viri, prababice sredi noči ne bi zbujali.

Skrivnostni o datumu

Dvor natančnega datuma poroda sicer ni nikoli sporočil. Izdal je le, da se bo otrok rodil julija, zato pred bolnišnico že od začetka meseca kampirajo fotografi in novinarji. Sprva se je govorilo, da se bo novi član kraljeve družine rodil 13. julija, pozneje pa je Katina mama izdala, da se bo otok rodil v znamenju leva, torej ne pred 23. julijem.

William bo po sedaj dva tedna s svojo ženo. V tem času jima bo v palači družbo delala Katina mama, nato pa se bo Kate za šest tednov preselila k staršem.

 
Komentarjev 5
  • dragec 11:28 23.julij 2013.

    ne bodimo žaljivi do otrok in mladih družin, spodbujam družine in proces naravnega nadaljevanja vrste - nisem za pedere in istospolne zveze ter vzgojo otrok v teh družinah, mali bo garantirano peder.

  • URIAH HEEP 06:50 23.julij 2013.

    Končno je rodila.Rodila je napol reptila z podaljšano lobanjo.Čimprej naj crkne NWO in njeni ideologi reptili.

  • Jurij Krapež 22:49 22.julij 2013.

    http://www.starcentralmagazine.com/female-artists-of-the-month-2/2013/07/03/female-artists-july-2013/