Šport > Košarka
40 ogledov

Bečirović bo v naslednji sezoni pomočnik trenerja Panathinaikos

košarka Saša Despot
Sani Bečirović je zaključil aktivno košarkarsko kariero in bo z naslednjo sezone šel po stopinjah očeta Memija ter deloval kot pomočnik trenerja v grškem klubo Panathinaikos.

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Sani Bečirović bo v naslednji sezoni pomočnik trenerja Aleksandra Đorđevića v grškem Panathinaikosu. Po letu 2006 se s tem ponovno vrača v Grčijo, kjer je igral dve sezoni in s Panathinaikosom osvojil naslov evropskega klubskega prvaka.

"Zapira se veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo igralec. Zdaj se bom moral drugače. Vesel sem, da se mi je ponudila priložnost, ki je ne morem izpustiti iz rok. Biti pomočnik njemu (Aleksandru Đorđeviću) in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe, to ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih kot igralec," je dejal Bečirović.

Štiriintridesetletnik se je s tem v trenerskem poklicu pridružil očetu Memiju, s katerim vodita tudi košarkarsko šolo Sani Bečirović. Z Đorđevićem je že sodeloval v Benettonu, ko je bil v sezoni 2011/12 še igralec. Za slovensko reprezentanco je igral od leta 1998 in nastopil na dveh svetovni prvenstvih (2006 in 2010) ter na treh evropskih prvenstvih (1999, 2001 in 2005).

Kot košarkar je nazadnje igral za Pallacanestro Piacentino, nastopal pa je tudi za najboljša slovenska kluba Union Olimpijo in Krko. Leta 2003 ga je na naboru košarkarske lige NBA izbrala ekipa Denver Nuggets, vendar v NBA ni nikoli zaigral.

Srb Đorđević je eno najbolj znamenitih imen jugoslovanske košarke. Na položaju graditelja igre je veliko pripomogel, da je ekipa nekdanje Jugoslavije osvojila naslov svetovnega prvaka (1998), srebro na olimpijskih igrah (1996) in tri evropske naslove (1991, 1995, 1997). Od leta 2013 je selektor srbske reprezentance.

Celoten trenerski štab Panathinaikosa se bo v Atenah predvidoma sestal med 8. in 12. julijem, kjer se bodo tudi dokončno dogovorili o vseh podrobnostih, pripravah in igralcih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.