Šport > Košarka
9 ogledov

Bečirović: Za nas je vsaka tekma finale

košarka Saša Despot
Medtem ko bo Union Olimpija v 23. krogu Lige ABA jutri (17.00) gostovala v Skopju pri svojem bivšem trenerju Alešu Pipanu, čaka novomeško Krko danes (21.00) pomemben domači obračun proti Zadru.

"Zadar je dobro moštvo. Njihovi košarkarji igrajo z veliko energije in naša prva naloga bo, da naredimo na parketu več od njih. Ne smemo jim dovoliti, da zadevajo v zgodnji fazi napada, in moramo jih čim bolj oddaljiti od koša, saj so zelo agresivni v skoku," je dvoboj proti Dalmatincem napovedal trener Aleksandar Džikić, ki se nadeja, da bo Krka z nocojšnjo zmago zadržala trenutno šesto mesto na lestvici regionalne lige. 

Branilec Matej Rojc upa, da bo moštvo prikazalo precej manj nihanj kot ob sredinem porazu 
v domačem prvenstvu proti Šenčurju: "Po osvojitvi naslova v pokalu smo spet slabše odigrali 
v državnem prvenstvu. Sedaj nas čaka pomembna tekma za čim višjo uvrstitev v ligi ABA z 
nasprotnikom, ki ima enak cilj. Zadar ima mlado moštvo z nekaj izkušenimi igralci in zelo dobro 
igrajo v letošnji sezoni, kar so dokazali tudi v finalu hrvaškega pokala. Vseeno mislim, da bi jih lahko premagali."

Ljubljančane bo pričakal Pipan

Ljubljančani so se odpravili v Skopje, kjer jih bo na klopi domačega MZT-ja pričakal stari znanec Aleš Pipan, ki bo zagotovo naredil vse, da proti svoji bivši ekipi zabeleži zmago. Povratnik na klop Union Olimpije Memi Bečirović se zaveda, da njegovo zasedbo v makedonski prestolnici čaka težavna naloga: "Pričakujemo težko gostovanje, predvsem zaradi dveh aspektov. Prvi je zagotovo dejstvo, da sem prišel v klub kot novi trener in da bo v Skopju za nas prva tekma po porazu v pokalu. Verjamem, da se bo ekipa pozitivno odzvala, saj smo v tem tednu dobro trenirali. Predvsem v psihološkem smislu smo poskušali vrniti ekipo na pravi tir, da odigra tako kot zna. Drugo dejstvo je, da bo nasprotnika verjetno že vodil bivši trener naše ekipe in da se to zgodi, gre verjetno za podatek, ki sodi v anale evropske košarke."

"Ko se zamenja trener pride do nekega pozitivnega učinka in to se bo zgodilo tudi pri MZT-ju. Skopje je izjemno težak teren za igranje košarke. S prihodom novega-starega trenerja bo verjetno dvorana v Skopju bolj polna in prisotna bo večja motiviranost njihove ekipe. Večkrat sem že povedal, da verjamem v našo ekipo in verjamem, da bomo v Skopju odigrali dobro tekmo ter na koncu tudi zmagali."

Bečirović je za konec dodal, da je vsaka zmaga za Ljubljančane zlata vredna: "Vsaka tekma je zelo pomembna za nas, saj imamo cilj zagotoviti si evropske pokale tudi v naslednji sezoni. Svojim igralcem razlagam, da je vsaka tekma za nas kot finale in posledično najbolj pomembna. Gremo iz tekme v tekmo in vsako moramo odigrati kot, da je naša zadnja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.