Šport
13 ogledov

Bedene izpadel po hudem boju

Bedene Becker OP Avstralije Grand Slam Melbourne EPA
Drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po hudem boju izgubil dvoboj drugega kroga na turnirju serije masters 1000 v Miamiju, boljši je bil 19. igralec sveta Italijan Andreas Seppi.

Ljubljančan Aljaž Bedene je imel lepo priložnost, da bi še nadgradil uspeh, ki ga je dosegel z uvrstitvijo v drugi krog. Srčno se je boril, da je nadoknadil zaostanek v nizih - v drugem je pri rezultatu 5:4 rešil zaključno žogico za zmago Italijana Andreasa Seppija, nato pa v odločilni dvanajsti igri tretjega niza izgubil začetni udarec na nič in po dveh urah ter 38 minutah sklonjene glave zapustil igrišče v Miamiju.

Navkljub porazu bo Bedene na novi lestvici ATP pridobil nekaj mest in se močno približal rekordni uvrstitvi, 71. mestu. Za prvo uvrstitev v karieri v drugi krog tako močnega turnirja bo Bedene prejel dobrih 13.000 dolarjev in 25 točk za lestvico ATP.

V Miamiju bo v nedeljo nastopil še Grega Žemlja. V tretjem krogu bo njegov tekmec 13. igralec na svetu Francoz Gilles Simon.

Miami (nagradni sklad 4,3 milijone USD), 2. krog:

Seppi (Ita/16) - Bedene (Slo) 7:5, 5:7, 7:5

Žemlja (Slo) - Mayer (Nem/23) 6:3, 7:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.