Šport
30 ogledov

Bedene tudi uradno Britanec

aljaž bedene
1/5
Facebook
Aljaž Bedene je uradno postal državljan Velike Britanije, kar dokazuje tudi pogled na spletno stran Zveze teniških profesionalcev (ATP).

Nekdanji slovenski tenisač Aljaž Bedene je potem, ko je dobil britanski potni list, tudi uradno zaprisegel kot državljan Velike Britanije. Uradna spletna stran Zveze teniških profesionalcev (ATP) je profilu 25-letnega Ljubljančna že dodala britansko zastavo.

Prestop enega najboljših slovenskih tenisačev je tako doma kot v tujini naletel na mešane odzive. V bran mu je stopil najboljši britanski tenisač Andy Murray, ki rojake poziva, naj okrepitev izkoristijo za dodatno motivacijo.

''Ponosen novopečeni Britanec,'' je pridobljeno državljanstvo na Twitterju pospremil Bedene, ki je dobil ogromno pozitivnih sporočil. ''Toliko lepih sporočili. Počutim se neverjetno,'' je dodal.

Medtem ko je ATP pohitela s posodobitvijo tenisačevega profila, pa na Mednarodni teniški zvezi (ITF) niso bili tako ažurni, saj še vedno navajajo, da gre za slovenskega tenisača.

''Aljaž Bedene je v Sloveniji rojen britanski tenisač,'' piše angleška prosta enciklopedija (Wikipedia), medtem ko slovenska izdaja še vedno trdi, da gre za našega tenisača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.