Šport
49 ogledov

Bedeneta izločil 16. mosilec

Aljaž Bedene
Od Wimbledona se je v tretjem krogu poslovil Slovenec z britanskim državljanstvom.

Ljubljančan Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo, je v tretjem krogu teniškega grand slama v Wimbledonu končal svoje nastope na turnirju posameznikov. Izločil ga je Gilles Müler, 16. nosilec iz Luksemburga, s 7:6 (4), 7:5 in 6:4 ter v tretjem dvoboju po dveh urah in 27 minutah zabeležil še tretjo medsebojno zmago.

Bedene je v 1. krogu premagal hrvaškega veterana in 21. nosilca Iva Karlovića, V 2. krogu pa mu ni bil kos igralec iz Bosne in Hercegovine Damir Džumhur. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut, Bedene pa je slavil v štirih nizih s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:3.

Štiriintridesetletni levoroki Müler, visok 1,93 metra, je 26. igralec sveta, desnoroki Ljubljančan, ki živi v Londonu, pa je na 58. mestu ATP. Letos sta se med seboj že pomerila, v četrtfinalu Hertogenboscha je zmagal Luksemburžan, ki je dobil tudi prvi dvoboj z Bedenetom leta 2015 v Metzu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.