Šport
82 ogledov

Bedračeva evropska podprvakinja

Maja Bedrač STA/arhiv OKS
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v skoku v daljino preskočila 6,19 metra in osvojila srebrno medaljo.

Skakalka v daljino Maja Bedrač je osvojila drugo odličje za Slovenijo na evropskem prvenstvu za mlajše mladince. Eva Pepelnak je drugi dan EP v troskoku prav tako osvojila srebro s skokom 13,03 metra, s tem dosežkom pa je izboljšala osebni rekord.

Šestnajstletna Bedračeva, ki se je v finale uvrstila s prvim rezultatom kvalifikacij (6,27 m), se je do odličja prebila z zadnjim skokom, saj je bila po peti seriji še četrta, prav v njej pa je prvič v finalu preskočila šest metrov (6,07 m). V zadnji, šesti seriji je kljub mečnemu vetru v prsi (-2,8 m/s) skočila 6,19 metra. Toliko je v tretji seriji dosegla tudi Britanka Holly Mills, ki pa je imela boljši drugi izid (6,09 m) od Bedračeve, vendar le za dva centimetra. Tretja je bila Portugalka Marisa Carvalho (6,08 m).

Bedračeva, ki bo 17 let dopolnila 10. septembra, je letos osvojila slovenska članska naslova tako na državnem prvenstvu v Celju kot na pokalu v Novi Gorici. Na svetovnem mlajšem mladinskem prvenstvu lani v kolumbijskem Caliju si je priborila bronasto kolajno, njen izid tedaj je znašal šest metrov in 22 centimetrov in ga je prav tako dosegla v zadnji seriji. Lani je na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki je bilo prav tako kot letošnje EP v gruzijskem Tbilisiju, zmagala s 6,01 metra.

Zadnji dan EP so bile Slovenke Iza Obal, Tami Ščančar, Tjaša Železni in Tija Ocvirk pete v štafeti, moška štafeta finala zaradi izgubljene palice ni končala. Četrto slovensko uvrstitev med prvih osem na EP pa si je v skoku s palico zagotovil Denis Babič, ki je bil osmi (4,65 metra); mesto za njim je v finalu z isto višino končal Rok Doberšek.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.