Šport > Nogomet
35 ogledov

Beguncem odprl svoja vrata

eric cantona EPA
Upokojeni zvezdnik Manchester Uniteda, Eric Cantona, se je vključil v reševanje največje begunske krize po 2. svetovni vojni.

Francoski napadalec Eric Cantona je v pogovoru za domačo radijsko postajo razkril, da bo v sodelovanju z oblastmi v Marseillu pomagal begunski družini, k čemur ga je navdihnila življenjska zgodba njegovih starih staršev.

eric cantona | Avtor: EPA EPA
Nekdanji zvezdnik rdečih vragov je obljubil, da bo najmanj dve leti skrbel za begunsko družino, kateri namerava zagotoviti majhno hišo, vrt in živež.

''To organiziram skupaj z marseillskimi oblastmi. Če nudiš dom nekomu, ki nima pravice do dela, ga moraš tudi nahraniti,'' je svoje razmišljanje predstavil Cantona in dodal, da ga je k odločitvi spodbudila usoda njegovih starih staršev, ki so v 40. letih prejšnjega stoletja ubežali diktaturi Francisca Franca.

''Moji stari starši so bili španski republikanci, ki so peš prečkali Pireneje in ubežali frankovskemu režimu. Glede na to, da je to naša zgodba, je zagotovo imela določen vpliv,'' je dodal napadalec.

Cantona se je po slovesu od nogometnih zelenic proslavil v vlogi igralca. Trenutno nastopa na pariških odrskih deskah v predstavi Victor, zaigral pa je tudi v novem filmu režiserja Laurenta Laffargueja z naslovom Les Rois du monde (The Kings of the World).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.