Šport > Nogomet
17 ogledov

Belgijci noreli v Zagrebu: "Kje je zabava?"

Lukaku Fellaini Belgija Hrvaška kvalifikacije za SP 2014 Youtube
Belgija si je 12 let po zadnji uvrstitvi na kakšno veliko tekmovanje s svojo fantastično generacijo nogometašev zagotovila svetovni nogometni ples v Braziliji.

Slovenskim navijačem se še vedno prikazujejo podobe iz Kijeva in Bukarešte, kjer si je reprezentanca pod vodstvom Srečka Katanca v dodatnih kvalifikacijah priborila nastopa na premiernih velikih tekmovanjih.

Slavje na gostujočih tleh so v velikem slogu v petek izpeljali tudi Belgijci, ki so z zmago nad neposrednimi konkurenti Hrvati dokončno prekinili niz neuspehov in se s fantastično generacijo igralcev sredi Zagreba uvrstili na mundial v Braziliji.

"Kje je zabava? Tu je zabava!"

Slavje je bilo temu primerno – poleg napeva "Brazil ... La la la la la la la la" so se rdeči vragi na čelu z dvakratnim strelcem Romelujem Lukakujem skupaj s svojimi navijači veselili pred gostujočo tribuno stadiona Maksimir. Napev je povedel prav član Chelseaja, ki posojen navdušuje pri Evertonu.

"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! (Kje je zabava? Tu je zabava!)" so prešerno vzklikali člani reprezentance, ki bi kljub neizkušenosti na velikih tekmovanjih tudi po zaslugi izjemnega moštvenega duha lahko mešali štrene prav pri vrhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.