Šport
53 ogledov

Belgijski športniki brez vstopa v ZDA

Mourad Laachraoui EPA
Skupini belgijskih taekwondoistov so ameriške oblasti prepovedale vstop v državo.

Skupina francosko govorečih tekmovalcev je bila na poti na turnir v Las Vegas, po poročanju belgijske tiskovne agencije pa so tekmovalci na letališču izvedeli, da jim ZDA ne dovolijo vstopa v državo.

Športni minister Valonije Rachid Madrane ocenjuje, da gre za ukrepe, ki jih oblasti izvajajo v skladu z zadnjimi odločitvami novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zvezi z vstopom tujih državljanov v ZDA.

Ameriške oblasti so tekmovalcem sporočile, da bi za vstop v državo potrebovali vizum, a je ameriška ambasada v Bruslju tekmovalce o zahtevanem vizumu obvestila šele dan pred načrtovano potjo, ko je bilo za to že prepozno. Športniki so sicer imeli vse potrebne dokumente, ki sicer zadoščajo državljanom EU za vstop v ZDA.

V skupini tekmovalcev je bil tudi evropski prvak Mourad Laachraoui, brat enega od napadalcev v samomorilskih napadih pred letom dni v Bruslju, ki pa je ostro kritiziral takratna dejanja svojega brata.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.