Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Beli kruh je najslabša hrana

kruh Shutterstock
Človeški organizem potrebuje proteine, ogljikove hidrate in maščobo, a seveda je pomembno da so vse te stvari kvalitetne.

Vsako pomlad se velika večina ljudi odloči za športno udejstvovanje in za diete, naše maščobne zaloge pa so vsako leto večje, saj to logična posledica staranja. Znano je, da je metabolizem po štiridesetem letu vedno bolj počasen, zato je pomembno, da vemo kaj jemo. Ne samo zaradi maščobnih oblog ampak tudi zaradi samega zdravja.

Telovadba, telovadba in še enkrat telovadbo. To je tisto, brez česar ne moremo pričakovati želenih rezultatov. Samo s športno aktivnostjo lahko ostanemo zdravi. Seveda pa je pri tem zelo pomembna tudi prehrana. Pomembno je, da se v času hujšanja izogibate tehtnice, tu je pomemben šiviljski meter. Le s primerjanjem meritev pasu, trebuha, prsi, rok in nog boste prišli do zaključka, ali ste zgubili kakšen centimeter ali ne. Tehtnica v tem primeru ni zanesljiva, saj poleg tega, da zgubljate maščobo, pridobivate na mišični masi, zato se tudi pri kilogramih velikokrat ne opazi razlika.

Pri prehrani se moramo nujno izogibati beli moki, belemu sladkorju in soli. Sadje je priporočljivo za medobroke, torej za malico ali za posladek po kosilu, zelenjavo pa lahko zaužijemo kadarkoli tekom dneva. Sadja naj zvečer ne bi jedli, ker vsebuje preveč glukoze, ki pa v večernih urah ni priporočljiva.

Čez dan moramo popiti vsaj dva litra vode ali zelenega čaja z dodatkom limone. Tudi sokovi so eden glavnih virov debelosti, saj so polni sladkorja, ki se na nalaga v telesne obloge. Pri hujšanju moramo vedno misliti z glavo in predvsem ne nasedati raznim hitrim dietam.

Komentarjev 1
  • logistika 21:25 04.maj 2015.

    Pozdravljeni. Mi lahko prosim sporočite vir, kjer ste potegnili ven to: "Čez dan moramo popiti vsaj dva litra vode ali zelenega čaja z dodatkom limone.". Moja zdravnica se s tem ne strinja. Vsaj ne s dvema litroma zelenega čaja.