Slovenija
3 ogledov

"Beli zajec je diskriminiral"

Beli zajec Reuters
Temnopolta starša trdita, da je bil lik Belega zajca zaradi barve kože neprijazen do njunih otrok, zato tožita Disneyland.

Afriško-ameriška družina toži Disneyland, potem ko je igralec, ki je upodabljal lik Belega Zajca iz Alice v čudežni deželi domnevno zaradi barve kože odklonil objem oziroma dotik otrok.

Jason in Annelia Black iz San Diega pravita, da se je oseba v kostumu zajca poleg tega do njunih otrok obnašala nepotrpežljivo.

Čisto drugače naj bi se vedel do otrok belopolte družine. "Tam sta bila dva druga otoka. Zajec se jih je dotaknil, jih objel, poljubil in se slikal z njimi," sta povedala ameriškim medijem. "Naša otroka sta se ob tem počutila zelo slabo."

Želita javno opravičilo

Družina se je kmalu pritožila pristojnim v Disneylandu. Kot sta povedala, so jim ponudili VIP vstopnico in 500 dolarjev, a sta zavrnila obe darili, saj bi morala podpisati sporazum, da bosta molčala.

Družina pravi, da želi javno opravičilo ter da zabaviščni park odpusti zaposlenega, ki je bil vpleten v obžalovanja vreden dogodek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.