Šport > Nogomet
27 ogledov

Bellamy: Ko sem pijan, se vedem grdo

Craig Bellamy Liverpool Barcelona Reuters
Nekdanji napadalec Liverpoola Craig Bellamy je v svoji avtobiografiji razkril, kaj se je dogajalo v tisti zloglasni noči v Barceloni leta 2007, ko je s palico za golf udaril soigralca Johna Arneja Riiseja.

Valižan Craig Bellamy, ki je v zadnji sezoni igral za Cardiff City, s katerim se je tudi uvrstil v Premier League, je po šestih letih le razkril, kaj se je dogajalo ob gostovanju Liverpoola v Barceloni v sklopu Lige prvakov leta 2007.

Spor med njim in Norvežanom Johnom Arnejem Riisejem se je začel zaradi karaok. "Dobili smo prost večer. Riise, (Sami, op. a,) Hyypiä, (Steve, op. a.) Finnan in jaz smo se znašli v lokalu, kjer so bile karaoke. Riise ni hotel peti, in ko sem ga nagovarjal k temu, me je opsoval in odšel iz lokala. Po njegovem odhodu sem dodatno pil in postajal sem vse agresivnejši," je anekdoto začel opisovati Bellamy. Ta je bil skozi kariero v različnih angleških klubih sicer vpleten v številne škandale, ki so vključevali tako tekmece kot sodnike, včasih tudi soigralce.

Finnan prekinil prepir

"Takrat nisem znal kontrolirati jeze, poleg tega pa se res grdo obnašam, kadar sem pijan. Ko sem bil dovolj vinjen, sem Finnanu dejal, da moram poiskati Riiseja in mu razložiti, da ne more tako govoriti z mano," je pred nadaljevanjem zgodbe svoj problematičen karakter obelodanil vzkipljivi napadalec.

Bellamy je nato v hotelu našel palice za golf in odšel do Norvežanove sobe. "Zamahnil sem in ga udaril po zadnjici. Sedaj mi je zaradi tega žal. Nato sva se začela prepirati, a na srečo nisem bil tako pijan, da bi ga udaril še enkrat. Vse skupaj je prekinil Finnan, ki je prišel v sobo in povedal, da sta v pritličju trener Rafael Benítez in njegov pomočnik Paco Aisteran. Takrat sem pomislil, da sem v težavah," je dejal hitronogi kolerik, ki pa je v tem primeru imel srečo.

Divjanje občutili tudi katalonski hotelirji

Craig Bellamy John Arne Riise Liverpool Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
Bellamy namreč ni mogel verjeti, kakšna je hotelska avla, ko je prišel v pritličje. "Vse je bilo razmetano in zlomljeno. Rafa in Paco sta sedela na zofi in bila videti popolnoma izgubljeno. Trener ni imel preveč časa, da se ukvarja z mano in Riisejem, saj so nekateri drugi nogometaši popolnoma uničili avlo hotela. Ne vem, kaj vse se je dogajalo tisto noč. Vratarja Jirzyja Dudka je moral Rafa na primer spraviti iz tamkajšnjega zapora, ker ni hotel zapustiti nekega lokala po koncu obratovalnega časa," je zaključil Bellamy.

Večjih kazni zaradi svojega obnašanja nogometaši Liverpoola niso bili deležni. Morda bi bilo vse skupaj drugače, če tistega gostovanja na Camp Nouu ne bi opravili z odliko, slavili so namreč z 2:1. Bellamy je celo dosegel gol, ki ga je proslavil s simuliranjem udarca s palico za golf.

Liverpool je v tisti sezoni prišel do finala Lige prvakov, kjer je izgubil z AC Milanom (1:2). Takrat je oba zadetka za Italijane dosegel Filippo Inzaghi, enega, ko je imel izdatno pomoč boginje Fortune, celo z zadnjico. Dve leti prej so Reds postali evropski prvaki po šokantnem povratku prav proti Rossonerom, ko so v drugem polčasu nadoknadili tri gole zaostanka in na koncu slavili po enajstmetrovkah. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.