Avto
366 ogledov

Spremljanje cen goriva kar preko telefona

Točenje bencina Shutterstock
Z novim načinom reguliranja cen 100-oktanskega bencina in kurilnega olja, ki je prepuščeno trgovcem brez omejitev, so se pri OMV Sloveniji odločili, da ponudijo aplikacijo za mobilne telefone Station finder, ki omogoča večjo dostopnost in preglednost ponudbe goriv.

Preko mobilne aplikacije lahko potrošniki odslej spremljajo ažurne cene goriv za vsak posamezni bencinski servis OMV.

Kot so sporočili iz OMV Slovenija, je mobilna aplikacija na voljo v spletnih trgovinah Google Play in App Store, več informacij o aplikaciji pa je na voljo na njihovi spletni strani.

Trgovci lahko od 9. aprila sami določajo ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja, vlada pa jim pri tem ni postavila omejitev - to pomeni, da trgovci lahko ceno spreminjajo tudi večkrat na dan.
OMV Slovenija sicer podatke o cenah navaja tudi na spletni strani v iskalniku bencinskih servisov (www.omv.si/iskalnik-bencinskih-servisov).

Ko je vlada delno sprostila trg naftnih derivatov, je bilo treba za liter 100-oktanskega bencina odšteti 1,230 evra, za kurilno olje pa 0,705 evra.

OMV Slovenija je cene nekoliko spremenil. Tako je bilo treba npr. v petek ob 15.30 na bencinskem servisu na Zaloški 158 v Ljubljani za liter 100-oktanskega bencina plačati 1,239 evra, enaka je bila cena tudi na bencinskih servisih na Cesti svobode 35 v Brežicah in na Hraški cesti 17 v Lescah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.