Slovenija
19 ogledov

Bencin rahlo navzdol

bencin, dizel, bencinska črpalka,  bencin Reuters
Občutnejši padec cen bencinov je ublažil padec evra. Najbolj gre navzdol kurilno olje.

Od polnoči se bomo vozili nekoliko ceneje. Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo od torka treba odšteti 1,547 (prej 1,549) evra, za liter 100-oktanskega 1,561 (prej 1,562) evra in za liter dizelskega goriva 1,402 (1,411) evra.

Večji padec cen je zaznati pri ekstralahkem kurilnem olju, ki je z 1,052 evra za liter padel na 1,032 evra. "To pomeni, da se čuti konec kurilne sezone," pravi direktor inštituta za raziskave v energetiki Djani Brečevič.

Razlog za pocenitev je občuten padec cen nafte na trgu. Kot pravi Brečević, je padec nastal zaradi relativno rigoroznih varčevalnih ukrepov ZDA, ki so na borzo prignali strah, da se bo še tako šibka gospodarska rast zmanjšala. "Drugi vidik, ki ga je treba upoštevati v prejšnjih dveh tednih, je znižanje povprečne vrednosti evra za več kot dva odstotka, kar je ublažilo pocenitev pogonskih goriv."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.